DOLAR 32,3526
EURO 34,8556
ALTIN 2.390,09
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Tencerede Patates Oturtma (Videolu)

06.05.2022
A+
A-

Tencerede Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyükçe patates
  • Sıvı yağ
  • 150 gram kadar kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı domates konservesi veya 3-4 adet domates rendesi
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Tencerede Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup, yıkadıktan sonra halka dilimler halinde kesin.
  2. Tencereniz 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Patatesleri tencereye dizin. Patatesleri arkalı önlü olacak şekilde pişirin. Çok fazla kızarmasına gerek yok hafifçe kızarması yeterli olacaktır.
  3. Patatesler bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Yağ miktarını azalma olursa tekrar yağ ilave edip patatesi o şekilde pişirin.
  4. Normalde patates oturtma yaparken çok fazla yağ kullanılır patates kızartılır. Ama ben her seferinde bu şekilde hazırlıyorum çok hafif ve çok lezzetli oluyor.
  5. Şimdi patateslerden sonra aynı tencerenin içerisine küp küp doğradığımız soğanları alalım. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip, kavuralım.
  6. Onlardan sonra tencerenin içerisine ilave edelim kıyma da güzelce kavrulsun.
  7. Daha sonra üzerini 2 adet yeşil biberi halkalar halinde doğrayıp, ilave edelim.
  8. Biberler de biraz kavrulduktan sonra salçasını koyup kavuralım.
  9. Daha sonra üzerine dilerseniz domates rendesi veya benim yapmış olduğum gibi geçen yazan hazırladım domates konservesinden 2 su bardağı ilave ettim. Damak zevkinize göre malzemelerin miktarını arttırıp, azaltabilirsiniz.
  10. 3-4 dakika boyunca tencere mi kapağın hafif aralıklı bırakarak somun pişmesini sağlıyorum.
  11. Kıvamı alan sosu ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanoz ekleyelim. Damak zevkine göre baharatlarını ilave edelim.
  12. Sosu bir servis tabağının içerisine alalım. Yine aynı tencere içerisinde patateslerin yarısını dizelim.
  13. Üzerini az önce hazırladığımız kıymalı harcı her yere eşit bir şekilde dökelim.
  14. Üzerine tekrar patatesleri dizelim.
  15. Üzerine 1 çay bardağı da su ilave edip orta ateşte ağzı kapalı olacak şekilde yaklaşık 6-7 dakika boyunca yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  16. Patatesler kısa sürede yumuşuyor damak zevkinize göre bu pişme süresi değişkenlik gösterebilir beninki dediğim gibi 6-7 dakikada hazırdı.
  17. Oldukça kısa sürede hazır olan maliyeti de düşük olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Videolu olarak izlemek isterseniz hepinizi youtube kanalıma bekliyorum. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.