DOLAR 32,4976
EURO 34,7684
ALTIN 2.488,91
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Temre Hastalığı

30.08.2020
A+
A-

Kuruluk dışında fazla hijyen olmayan yerler de bakterilerin bulaşmasıyla da görülebilen hastalık türüdür. Okul, otobüs ve sokak gibi yerlerden bulaşabilir bu bakteriler. Temre hastalığı bütün cilt tiplerinde görülür ama en çok kuru ciltlerde görülür. Psikolojiyi kötü etkileyen bir hastalıktır. Görüntüsünden dolayı psikolojik olarak rahatsızlık verir. Bu hastalık çocuklarda da görülen bir hastalıktır ama yaygın olarak yetişkinlerde görülür. Cilt temizliği bu hastalıkta önem taşır. Cildin iyi temizlenmiş olması bakterilere karşı bir nevi savaş açmış olur.

TEMRE HASTALIĞI İÇİN TEDAVİLER

Temre hastalığı bir cilt enfeksiyonudur. Bu tarz cilt enfeksiyonlarında bazen dirençli mikroorganizmalar olabilir. Bu gibi durumlarda sistematik tedavi denenebilir. Temre hastalığı çok eski zamanlardan gelen bir hastalıktır ve bu yüzden tedavisi için birçok doğal yöntem bilinir. Bitkisel tarifler, bitkisel kremler ve sirke bilinen doğal yöntemler arasındadırlar. Sirke yarayı yaktığı için daha fazla tahriş olmasına sebep olur. İyileşme bu durumda gecikir. Bu yöntem ciltte kalıcı izler bırakır. Temre tedavisi bir cilt hastalığı olduğu için dermatoluğa başvurulması gerekir. Bu hastalık bakteriyel ve mantar kaynaklı olarak ikiye ayrılır. Dermotoluğa gidildiği zaman sizde çıkan temrenin nedeni öğrenilebilir. Dermotolog genellikle kremler verir ve doğru sürülmesi yöntemlerini anlatır. Temre kaşıntı yapan bir hastalıktır ama kaşınırsa leke ciltte leke bırakır. Ciltte leke kalmaması için kaşınmamalıdır. Temre tedavisinde antibiyotik de verilebilir. Cemre hastalığı ilaçlar sayesinde iyileşme sağladığı gibi sirkesiz doğal yöntemlerle de iyileşebilir.

TEMRE HASTALIĞINI ÖNLEMEK İÇİN YAPILACAKLAR

Temre hastalığını önlemek için yapılmasına ve yapılmamasına dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Tarihi geçmiş kozmetik ürünleri kullanılmamalıdır, cildin çok kurumaması için nemlendirici kullanılmalıdır, kimyasal ürünlerden çok doğal ürünler tercih edilmelidir, eller sürekli temiz tutulmalıdır, cildinize uygun ürünler seçilip kullanılmalıdır ve temizlik yapılan süre zarfı boyunca temizlik eldivenleri takılmalıdır. En önemlileri arasında el temizliği vardır. Toplu taşımalar kullanıldıktan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır. Dışarıdan eve gelindiği zaman duş alınması vücudunuzda temre çıkmasını önler. Temre kuruluktan kaynaklananda bir hastalık olduğu için bol bol su içmek cildi içeriden nemlendirecektir ve temre çıkmasını önleyecektir. Temre oluştuktan sonrada bol bol su içilmelidir kuru olan yerin daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.

TEMRE HASTALIĞI TEDAVİSİ İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Temre hastalığının tedavisinde birçok doğal yöntem bulunur. Mersin yaprağı kaynatıp içmek, turp tohumu uygulamak, kükürt tozunu lekelerin olduğu bölgeye sürmek, nohut yağını temrenin olduğu bölgeye sürmek, sedef çiçeğini ve balı karıştırıp temrenin üstüne sürmek, ıspanak yapraklarını süt ile karıştırıp cilde sürmek temre hastalığının tedavisine iyi gelebilecek doğal yöntemler arasındadır.

İLİşKİLİ HABERLER Kadınlara Özel Cilt Bakım Önerileri

Kadınlara Özel Cilt Bakım Önerileri

Yağlı Ciltler İçin Kurtarıcı Uygulamalar

Yağlı Ciltler İçin Kurtarıcı Uygulamalar

İLİşKİLİ GALERİLER Göz Altı Torbalarına Bitkisel Çözüm

Göz Altı Torbalarına Bitkisel Çözüm

Bitkisel Yağlar ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Bitkisel Yağlar ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.