DOLAR 32,5148
EURO 34,9317
ALTIN 2.434,85
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Telefonlarda yapay zekanın avantajları!

03.07.2018
A+
A-
Huawei P20 Pro İnceleme

Huawei P20 Pro inceleme videosunda P20 Pro ile deneyimlerimizi sizlerle paylaşıyor, iPhone 8 Plus ve Galaxy S9 Plus modelleriyle de karşılaştırıyoruz.

Yapay zekanın bugününe odaklanmak için, onun tarihini incelemek güzel bir başlangıç noktası olacaktır. Telefonlarda yapay zeka kullanımı bizim için henüz çok yeni bir gelişme olsa da, bu teknoloji çok daha eskilere dayanıyor. Bilimin yapay zeka ile tanışması 1951‘e kadar dayanıyor. O zamanlar bu yeni teknolojinin üç ana mekanizmadan oluşacağına inanılıyordu; konuşmak, görmek ve bir insan gibi düşünmek.

Yıllar boyu bu üç ana meta üzerinden bilim adamları ve matematikçiler kusursuz yapay zekayı oluşturmaya çalıştılar. Bu büyük çabanın sonundaysa, makinelerin kendi kendine öğrenmesini sağladılar.

Gelelim yapay zekanın akıllı telefonlara etkisine; akıllı telefonlar hayatlarımızda büyük bir rol oynamasına rağmen, günümüzün koşulları için üç ana mekanizma bizler için yeterli olacaktır.

Kullanıcıların davranışlarını analiz ederek gelecek ihtiyaçları önceden belirleme Dokunmatik ekranlardan bizi uzaklaştıran konuşmalar Makine görüşü ile ilerlemiş fotoğrafçılık, filmcilik ve imaj işlemleri

Geçtiğimiz Ekim ayında, Huawei yeni amiral gemisi modeli Huawei Mate 10 Pro’yu piyasaya sürerek yapay zekanın; fotoğrafçılık, imaj tanıma ve kullanıcı servislerinde kullanabileceğini kanıtladı.

En son çıkan Huawei P20 Pro ise, DxOMark mobil kamera sıralamasında rekor kırarak gelişmiş teknolojinin artık daha ulaşılabilir hale geldiğini gösterdi.

Diğer rakiplerinden farklı olarak, EMUI ve Android 8 işletim sistemiyle çalışan P20 Pro yapay zeka noktasında çığır açmış durumda. Şirketin Kirin 970 işlemci modeli, kullanıcılarına hayatı kolaylaştıracak yenilikler sunuyor ve akıllı telefonunuzu cebinizde size eşlik eden bir asistana dönüştürüyor.

P20 Pro yapay zekası ise akıllı telefon fotoğrafçılığı gelişiyor!

Huawei P20 Pro yapay zeka ile 500’den fazla ortam ve obje tanımlarken, 10 farklı senaryo ve obje belirleyebiliyor. Tanımlamasına göre ayarlarını düzenleyebiliyor ve profesyonel fotoğrafçılara yakın sonuçlar almanızı sağlıyor.

Cihazda bulunan yapay zeka, nesneleri, sahneyi, aydınlığı ve boyutu gerçek zamanlı olarak tanıyarak ve profesyonel bir fotoğrafçının yaptığı gibi, tüm parametreleri seçerek anı yakalıyor. Bu sanal asistan, fotoğraf çekilirken nesnelerin tam olarak nerede olacağına odaklanarak, hareketlerini tahmin edebiliyor.

Fotoğraf çekimine katkısıyla beraber çekimden sonra ise albümleri düzenlemekte yardım ediyor. Fotoğrafların içeriğini gerçek zamanlı tanıyarak sınıflandırıyor ve değerlendiriyor. Temalı albümler oluşturarak Akıllı Galeriler sunuyor.

Telefonlarda yapay zeka sayesinde cihazlar yavaşlamıyor!

Zamanla telefonunuzun yavaşlamasından sıkılmışsınızdır. En hızlı telefonlarda bile uygulamalar yükleyip kaldırıldığında bellek dolmaya başlıyor ve dolaylı yoldan sistem yavaşlıyor. Huawei mühendisleri bu soruna yapay zeka ile yaklaşarak kendi çözümlerini sunuyorlar.

Yapay zeka algoritmaları hangi uygulamaları nerede, ne zaman ve ne kadar kullandığınızı öğrenmeye başlıyor, kısacası davranışlarınızı algılıyor. Öğrenmiş olduğu bu verileri kullanarak, telefonu ihtiyacınıza göre uyarlayıp, uygulamalara ne zaman ve ne kadar ihtiyaç duyacağınızı tahmin ediyor. Yapay zeka, telefon içerisinde kullanılmayan uygulamaları ve özellikleri kapatarak telefonunuzun daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

Bu akıllı teknoloji, sisteminizi yavaşlatan uygulamaları temizleyip, telefonunuzu en iyi şekilde koruyabilir. En güzeli de, tüm bunları telefonun arka planında siz farkında olmadan gerçekleştiriyor ve en önemlisi de telefonunuzun bakım derdinden sizi kurtarıyor.

Yapay zeka telefon bataryasının verimli kullanımına olanak sağlıyor

Her adımımızda yanımızda olan asistanlarımız pil ömrü nedeniyle gün boyunca bize yardım edemeyebiliyor. Bazı durumlarda biz de asistanlarımıza tekrar güç vermek için şarj edemeyebiliyoruz. İşte bu durum Huawei P20 Pro’da tarih oluyor.

P20 Pro, 4.000 mAh batarya ve enerji açısından verimli bileşenlerin kullanımının yanı sıra telefondaki her şeyi kontrol eden yapay zeka teknolojisi ile rakiplerinden daha iyi bir performans gösteriyor. Enerjinin nerede saklanacağına karar veriyor, davranışlarınızı ve alışkanlıklarınızı biliyor, hangi uygulamaların sonlandırılacağını anlıyor.

Yapay zeka son yıllarda ilerleme kaydetti. HUAWEI, AR-GE’ye yaptığı ciddi yatırımlarla yapay zekayı ilerletmeyi kendisine hedef olarak koymuş durumda. Bakalım gelecekte bizi neler bekleyecek…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.