DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Teknolojinin parlayan yüzü: Dijital mücevherler Bu yazımızda giyilebilir teknolojinin parlayan yüzü dijital mücevherler veya bir diğer adıyla akıllı…

20.07.2020
A+
A-

Giyilebilir teknolojilerin tarihine baktığımızda ise tahmin edilende geriye gitmemiz gerekiyor. Bu teknolojilerin tarihinde ise 16. yüzyıl bir milat kabul ediliyor. Bu tarihlerde ilk cep saatlerinin hayatımıza dahil olması bu teknolojinin kapısını aralıyor. Elbette günümüz teknolojisinden uzak olan bu giyilebilir cihazların bugün bildiğimiz halinin ilk örneği 1994 yılında karşımıza çıkıyor.

Akıllı saatlerin atası olarak tanımlanan ‘’bilekte taşınabilir bilgisayar’’ ile birlikte Edgar Matias ve Mike Rucci‘nin buluşu günümüzdeki buluşlara ilham vermiş gibi duruyor. Bu buluşu takiben, 2002 yılında ise giyilebilir teknolojiler form değiştiriyor ve ‘’ ilk teknolojik kolye’’ Sibernetik Profesörü Kevin Warwick’in buluşu ile hayatımıza dahil oluyor.

Wisewear

Modanın özgün kraliçesi olarak adlandırılan 98 yaşındaki Iris Apfel, bir iş kadını olmasının yanında iç mimar, moda ikonu ve bir koleksiyoner olmasıyla biliniyor. Apfel, yıllar önce akıllı mücevherlere imza atmıştı.

Lüks olarak konumlandırılan, şık ve akıllı bir bileklik olan Wisewear, tahmin edilenin aksine popülerleşemedi. Akıllı özellikler taşıyan cihazların güzel görünmesini isteyen kişilere seslenen bu moda alanı en azından Wisewear için tutmamış gibi duruyor.

Çıktığı günlerde(2016) 395 dolarlık fiyatıyla dudak uçuklatan, Apfel imzalı bu bileklikler, giyilebilir teknoloji akımından besleniyor. Apfel’ın aksesuarları, hem modanın, hem de şıklığın hakkını fazlasıyla veriyor olsa da ”klasik akıllı saatler” kadar ilgi çekmedi.

18 ayar altın kaplama olan ve özel taşlar ile çeşitlendirilen bu dijital mücevherler, adımsayar özelliğe, kalori hesaplama gibi özelliklerle donatılmıştı. Akıllı bilezik Bluetooth ile akıllı telefonlara bağlanıyor ve telefonunuz çaldığında, mesaj geldiğinde veya e-posta aldığınızda titreşecek şekilde de ayarlanabiliyor.

Iris Apfel’ın Wisewear mücevher koleksiyonuyla, kalp ritminizden fiziksel aktivitelerinize, her şeyi takip etmek mümkün hale geliyor.

Samsung’un geçmişten günümüze en popüler ürünleri

Teknolojinin birçok alanına dokunmuş olan bu şirketin en sevilen ürünleri acaba hangileri oldu? İşte Samsung en popüler ürünler listesi!

1 2 3 4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.