DOLAR 32,5557
EURO 34,8848
ALTIN 2.426,36
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Teknolojide doğru bilinen yanlışlar ve hurafeler!

03.05.2018
A+
A-

Megapiksel ne kadar yüksek ise, kamera o kadar iyidir!

Bu doğru bilinen hurafe de yanlıştır. Megapikselin yüksek olmasını takiben, daha kaliteli fotoğraflar çekilebileceği gerçeği yansıtmamaktadır. Var olan megapikselin değeri, yalnızca fotoğrafın boyutunu gösterir.

Mercek kalitesi, sensör ebatı vb. dinamikler ile fotoğrafın kalitesi belirlenebilir. Megapiksel yalnızca bir etkendir ve en önemli etken değildir.

Her şeyin fazlası ya da büyüğü, her zaman iyi değildir!

8 GB’lık ekran kartı, 4 GB’lık ekran kartından her zaman daha iyi performans vermez. 4 GB RAM’e sahip bir telefon, 6 GB RAM ile gelen bir telefondan daha fazla performans verebilir.

Eski bir Core i7 işlemciden, yeni nesil Core i5 işlemci, daha da az çekirdek sayısıyla daha da yüksek performans verebilir. Rakamlara değil, arkasındaki teknolojilere ve mimarilere odaklanın.

Telefonların şarjlarını bitmeden doldurmak, bataryanın ömrünü kısaltır

Bu hurafe de yanlış. Şarjın sonuna dek bitmesini beklemek, hiçbir surette bataryanın ve beraberinde telefonun ömrünü uzatmaz.

Telefonumu yeni aldım. 2 gün şarjda mı bekletmeliyim?

Hayır. Lityum ion pillerle beraber bunun gibi tüm şarj efsaneleri geçersiz. Yeni aldığınız bir ürün, kutusundan genellikle yüzde 60 – 40 arası bir şarj seviyesiyle gelir. Yeni aldığınız telefonu hiç şarja takmadan da kullanabilirsiniz.

Cihazın şarjı yüzde 100 olduğunda, fişten çekmemek telefona zararlı mı?

Hayır. Hem notebook hem de telefon ve tabletlerde, telefonunuzun pili tamamen şarj olduysa, şarjda kullanmanız cihaza herhangi bir zarar vermez.

Telefonun şarjının tamamen bitmesini beklemeden yeniden şarj etmek zararlı mıdır?

Hayır

Başka şarj adaptörlerle şarj etmek, yüksek akımlı şarj aletleriyle şarj etmek, telefona zarar verir mi?

Hayır.

iPad adaptörüyle iPhone şarj ederseniz, daha da hızlı şarj olur. Şarja telefon taktığınızda, devrede telefon bir direnç olarak görev alır. Telefon da ne kadar amper çekebiliyorsa, adaptörden o kadar amper çekecektir. Yani amperi yüksek bir adaptör, telefona zarar vermez. Çünkü telefon, sadece çekebileceği amperi alır.

Tarayıcının gizlilik modu tam güvenlik sağlar

“Gizli sekme” olarak da bilinen gizlilik modu, bilinenin aksine tam bir güvenlik hali sunmaz. Mod yalnızca gizli sekme açmanız halinde arama geçmişinize dair bir iz bırakmamanızı sağlar. Onun haricinde güvenli bir internet deneyimine karşı işlevsel değildir.

:: Sizin duyduğunuz teknolojide doğru bilinen yanlışlar hangileri?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.