DOLAR 32,2167
EURO 34,7168
ALTIN 2.411,93
BIST 10.243,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Teknoloji odaklı hamle ile yerli üretim geliştirilecek

04.10.2019
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter üzerinden de yaptığı duyuru ile Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı için başvuruların açıldığını belirtti. Varank attığı tweette şunları söyledi:

“Stratejimizin omurgasını oluşturan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlemizi makine sektöründe başvuruya açtık. Arge’den yatırıma uçtan uca ve katma değer odaklı tasarladığımız bu program, sektörün yatırım ve istihdam iştahını artıracak.”

Hem üreticinin hem de alıcının aynı anda teşvik edilmesini ön gören yeni program, Ar-Ge, Ür-Ge ve yatırım desteklerini uçtan uca bir sistemle kurgulandı. Bu program ile odak sektörlerdeki öncelikli ürünler desteklenecek. Bu arada Varank‘ın da tweetinde yer verdiği gibi program ile ilk olarak makine sektörü desteklenecek.

Varank, bu çabalarla birlikte istihdam iştahının yanında reel sektörün yatırımının da artacağını söyledi.

Yatırım tutarının 50 milyon TL’yi aşması durumunda proje bazlı teşvik sistemi devreye alınacak.

Programın amacı ile ilgili de bilgi veren Varank, dış ticarette rekabet gücümüzün zayıf olduğu ya da dış ticaret açığı verdiğimiz ürünlerde yerli üretim kapasitesinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Başvurular buraya  tıklamak gerekiyor.

Ön başvuru ve kesin başvuru olmak üzere iki aşamalı başvuruların ardından, başvurusu yapılan projenin Ar-Ge ihtiyacı varsa bunun da başvuru aşamasında sunulması işlenecek.

Ön başvuru tarihlerinin 4 Ekim – 22 Kasım arasında olduğunu belirtildi. Kesin başvurular için tarih ise 12 Kasım – 13 Aralık. Kesin başvuru sürecinde Ar-Ge ihtiyacı olan şirketler TÜBİTAK desteklerine yönlendirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.