Tekirdağ’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Tekirdağ’daki orman yangını kontrol altına alındı. Güvenlik ve çevre koruma ön planda, yangının etkileri en kısa sürede giderilecek.
Tekirdağ’ın Şarköy İlçesinde Meydana Gelen Orman Yangını Uzun Süren Çaba Sonucu Kontrol Altına Alındı
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Şenköy Mahallesi’nde 15 Temmuz günü saat 13.30 civarında başlayan orman yangını, yaklaşık 45,5 saat süren yoğun çalışmalar ve koordineli müdahalelerle başarılı bir şekilde kontrol altına alındı.
Yangın, başlangıçta mahallenin yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek çevre köyleri tehdit etti. Bu kapsamda, Şenköy, Kocali ve Kızılcaterzi mahalleleri tahliye edildi ve bölgedeki vatandaşlar güvenli bölgelere yönlendirildi.
İtfaiye ekipleri, orman yangınıyla mücadele etmek için havadan ve karadan yoğun bir şekilde çalışmalara başladı. Uçaklar, helikopterler ve orman yangını söndürme araçlarıyla gerçekleştirilen koordineli müdahaleler, yangının yayılmasını engellemeye yönelikti.
Son gelen bilgilere göre, yangın, bugün saat 11.00 itibarıyla tamamen kontrol altına alındı. Ancak, soğutma çalışmaları halen devam ediyor ve bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı.
Valilikten Açıklama ve Teşekkürler
Tekirdağ Valiliği, yaptığı açıklamada, “Şarköy ilçemizde 15 Temmuz 2025 günü başlayan ve geniş bir alanı etkisi altına alan yangın, görevlilerin kesintisiz ve özverili çalışmaları neticesinde kontrol altına alınmıştır. Şu an soğutma çalışmaları devam etmektedir. Bu süreçte, orman teşkilatımız, itfaiye personeli ve diğer görevlilere büyük bir teşekkür borçluyuz” ifadelerine yer verdi.
Valilik, bölgedeki sıcak havalar ve rüzgar nedeniyle tekrar yangın çıkma riskine karşı vatandaşların dikkatli olmalarını ve olası olumsuz durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmelerini istedi. Ayrıca, “Yangının tekrar başlamaması için tüm kurum ve kuruluşlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Ormanlarımız ve doğamız bizim en kıymetli değerlerimizdir” şeklinde açıklama yaptı.
Son olarak, bölge halkına ve tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten yetkililer, yangınla mücadelede emeği geçen herkese teşekkür etti ve bölgenin yeniden yeşillendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.