DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Covid-19 Nedeniyle Karantina Altında Olmak Ne Anlama Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Covid-19 sebebiyle karantina aşağıda edinmek ne anlayış gelir; hatalığa yakalan kişilerin nasıl bir tedavi aşaması oluyor ve daha ardından normal hayatlarına nasıl dönüyorlar sorularına cevap aradık. Sizin için zorunlu olan bütün incelemeleri gerçekleştirdik. Haberimizi okuyarak konu hakkında zorunlu olan bütün detaylara sorunsuz şekilde göz atabilirsiniz.

Karantina Nedir?

Covid-19 nedeniyle karantina aşağı elde etmek ne anlama gelir; karantina kavramları ile sosyal izolasyonun birbirine karıştırılmaması gerekiyor. Bu noktada özellikle dikkate alınması gereken ayrıntı;

Hastalık tanısı koyulan kişinin herhangi bir kimse ile bağlantı etmeden sağlık birimlerine ulaştırılmasına ağırlık veriliyor. bu nedenle Covid belirtilerini hisseden şahısların anlık şekilde sağlık durumu birimleri ile irtibat kurması gerekiyor. Aynı apartmanda birkaç öbür dairede salgına yakalanan birey tespit edilmesi durumunda bu apartmanda yer alan şahısların her birinin taşıyıcı olma olasılığının olduğu varsayılıyor. Bu noktada apartman karantina altına alınıyor giriş ve çıkış adımları yasaklanıyor. Apartman kavramı mahalle, köy veya cadde olarak da değişebilir. Hastalığın belirtilen bir kaynaktan daha uzakta hedeflere yayılamaması için alınan biri tedbir olarak tanımlanmalıdır.

Siz de bu hususlara baskın olarak bütün detaylar ile alakalı veri alabilirsiniz. Karantina sürecinde kişilerin acaba nasıl jurnal ihtiyaçlarımı karşılayacağım sorusu konusunda da endişelenmesine lüzum kalmıyor. Gerekli olan tüm arz adımlarının keza belediyeler ayrıca de Vefa Grupları aracılığı ile tamamlanacağının da dile getirilmesi gerekiyor.

Sosyal Mesafe Ne Anlayış Geliyor?

Covid-19 nedeniyle karantina aşağıda almak ne kavrayış kazanç; sorusu ile alakalı tahlil yapılırken sosyal uzaklık konusunda da çoğu us karışıklığının laf konusu olabildiğinin belirtilmesi gerekiyor. Bu alanda sosyal mesafe virüsün bulaşma olasılığının en az seviyeye çekilmesi için alınan tedbirlerden bir tanesidir. Sosyal mesafenin ortalama bir buçuk metre olarak belirlenmesi sağlanmıştır.

Bu mesafenin korunması ve buna ilave olarak maske kullanımı ile beraber hastalığın yayılma oranının büyük ölçüde azalacağı ön görülüyor. Işlem içerisinde herhangi bir sorun meydana gelmemesi için sosyal temastan olabildiğince kaçınılması gerekiyor.

Ülkemizde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının temel amacı da teması minimum seviyeye indirmektir. Bu yasakların neden hafta sonları uygulandığı da merak edilebiliyor. Bahar ve yaz aylarında özellikle büyük şehirlerde sosyal uzaklık gözetmeden hafta sonu nasıl ortamlarda bulunulduğu aşikar. Bu nesil sorunların meydana gelmemesi için bu kısıtlamalara karar verilmektedir.

Hastalık Hangi Belirtileri Gösteriyor?

Hastalığın en esas belirtilerinin başında şunlar geliyor;

Yüksek ateş ( kesintisiz ) Kuru öksürük Tat ve koku kaybı Gözlerde kızarıklık ve yanma Eklem ağrıları Kronik dermansızlık

Bunlardan biri ya da birkaçını ayrım ettiğiniz anda hemencecik afiyet yetkilileri ile iletişime geçmelisiniz. Görevli profesyonel ekipler sizin sıhhat kuruluşlarına ulaşmanız için uygun sistemi sağlayacaktır.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.