DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Gençlik Yogası

26.06.2020
A+
A-

Gençliği sınırsız bir enerji ve aktivite zamanı olarak görüyoruz fakat bugün çocuklar bedenen her zamankinden daha az etkin.

Okuldaki kaybolma, ders dışı faaliyetlerin aşırı yüklenmesi, tekrar dingin medya tüketimi ile dikkat dağıtan ekranlar, dışarıda oynamak için güvenli topluluk alanlarının eksikliği durağan yaşam salgını ve kötü sıhhat sonuçları için çoğu niçin var.

Gençlik Yogasının bu entegrasyonu bilhassa Down, Otizm teşhisi konmuş ya da otizm spektrumunda olan çocuklar için yararlıdır. Hareketlilik sorunları ve gelişimsel gecikmeleri olan çocuklar da dahil olmak üzere her türlü özel popülasyon için son derece uyarlanabilir bir yöntemdir.
Yine de çocukların hareket etmesi gerekiyor yalnızca maddesel intibak için yok, bununla birlikte iyi bilişsel sıhhat için de.

İnsanlar hareket halindeyken öğrenmek için evrimleşti. Insanbilimsel araştırmalar bize çok şey anlatıyor ve mevcut bilişsel incelemeler maddesel egzersizin beyin gücünü artırdığı gerçeğini durmadan güçlendiriyor.

Üstelik, çocuklar yol almak istiyor. Sınıfta büyüyen huysuzluk ve hareket etme oranlarını görmemizin bir nedeni budur. Daha uzun zaman oturmak zorunda kaldıklarından, dikkat etmek zorunda olduklarından, vücutları bunun kendileri için doğal olmadığını bilmelerini sağlar

Yoga Sakinliği Üstüne Araştırma
2005 yılından bu yandan, 20.000’den pozitif eğitimci, terapist ve ilgili hizmet sağlayıcı 250.000’den fazla gence menfaat sağlayan Gençlik Yogası teknikleri konusunda eğitilmiştir. Gençlik yogası, farkındalık ve sosyal / hissi öğrenmeye entegre yaklaşımını uygulamalarından elde edilen değerlendirmeler ve çalışmalar bu sonuçları göstermiştir.

Stres Azaltma, Dikkat ve Tavır Desteği
2014 Wayne State Üniversitesi Gençlik Yogası çalışması, aşağıdaki alanlarda müdahale grubunda önemli gelişmeler olduğunu bildirdi:

Araştırmalara ek olarak, diğer çoğu alıştırma gençlik yogası ve farkındalık gibi düşünceli uygulamaların gençler için etkilerini incelemiştir. Bu çalışmalar, yoga ve farkındalığın psikolojik ve fiziki sağlık için birtakım faydaları olduğunu göstermektedir.

Gençlik Yogası ile Gerginlik Azalması
Öğrencilerin dikkatini ve tayin başında davranışlarını iyileştirme
Hem sınıfta keza de okul dışarıda öğrencilerin davranışlarında iyileşme
Öğrencilerin %72’si hiddet, saldırganlık ve düzenleme gereksinimi ile başa çıkmak için yogadan tutku aldıklarını belirtmiştir.

Üçüncü sınıf bir örneklemin (n = 40) 10 haftalık çalışması bilgi biriktirmek için karma bir metodolojik girişim, bir mukayese grubu ve çalışmanın güçlendirilmesine yardımcı olacak ön testler kullanmıştır. Akademik başarı da arttı, ama kıyas grubuna kadar manalı değildi.

Yoga ve çocuk ergen sağlığı için farkındalık hakkındaki en büyük ve en titiz meta analizlerini sizlerle paylaşacağız.

Düşünce sağlığı
Gençlik Yogası Sosyal hissi becerileri geliştirmeye odaklanan programlar, buhran belirtilerini azaltabilir ve benlik saygısını arttırabilir.
Olumlu Sosyal Davranışlar
Empati ve arkadaşlarıyla geçinme gibi sosyal yanlısı davranışları geliştirebilir.

Problemli Davranışlar
Gençlik Yogası anti-sosyal tutum, madde kullanımı ve okulu bırakma / devamsızlık gibi davranışsal sorunları azaltabilir.

Akademik performans
Gençlik Yogası Sosyal-şehvetli öğrenme müdahaleleri akademik performansı geliştirir ve başarıda yüzde 11’lik bir kazancı yansıtır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.