DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Tecavüzle suçlanan Roman Polanski’ye şok!

27.08.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre ünlü Polonyalı yönetmen Roman Polanski, Oscar ödüllerini dağıtan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden çıkarılmasına karşı açtığı davayı kazanamadı. Oscar ödüllü yönetmen, 13 yaşında bir kıza tecavüzle suçlanması nedeniyle Akademi’den ihraç edilmesinin ardından, topluluğa yeniden girebilmek için Los Angeles mahkemesine başvurmuştu.

2003 yılında Oscar kazanan Polanski, 1977’de gerçekleştii iddia edilen olayla ilgili 2018 yılına kadar süren ceza davası nedeniyle Akademi’den çıkarılmıştı. Polanski’nin Akademi’ye iade talebine karşın Los Angeles Yüksek Mahkemesi Yargıcı Mary H. Strobel, Akademi’nin ihraç kararını haklı bulduğunu açıkladı.

AKADEMİ’DEN AÇIKLAMA: “KARARDAN MEMNUNUZ”

Akademi’den yapılan açıklamada, “Mahkemenin, Akademi’nin Polanski ile ilgili uyguladığı prosedürleri adil ve makul olarak onaylamasından memnunuz” denildi.

POLANSKİ’Yİ AFFETTİ

Roman Polanski, 1977 yılında 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla yasa dışı bir şekilde cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etmişti. 42 gün hapis yattıktan sonra serbest bırakılan Polanski, tecavüzle suçlandığı dava devam ederken ABD’den kaçmıştı.

Polanski’nin tecavüz ettiği kişi ise 2017 yılında yönetmeni affettiğini söyleyerek davanın düşürülmesini istemişti. Polonya ve İsviçre’deki yetkililer, Polanski’nin ABD’de iade edilmesi yönündeki talepleri reddetmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.