DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

TBMM bugün toplanıyor, gündemde kritik konular var

02.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine tarafından corona virüsü salgını nedeniyle 17 Nisan’da çalışmalarına ara veren TBMM, bugün yeni adi düzende öncelikle toplanıyor. Meclis’in gündeminde baro ve iş odalarının yapısının değiştirilmesi, siyasi partiler yasası gibi öyle çok konu var. Çarşı ve mahalle bekçileri düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin de görüşülmesi bekleniyor.

Üç hafta önce CHP milletvekillerinin “Alışveriş merkezleri açık, TBMM neden kapalı?” eleştirilerine yanıt veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, şunları söylemişti:

“Hiç AVM ile TBMM kıyas edilebilir mi? Komik buldum bu söylemi. Ayrıca TBMM kapanmış değil ancak, milletvekili arkadaşlarımız salgının en yüksek olduğu dönemde bile çok yoğun bir egzersiz içine girdi. Sonrasında da çalışmalarına ara verdi. Şu dönem acele bir şey de yok. Eğer gündemde kayda değer ve acil bir durum varsa, anında çağrı ile toplanabilecek durumda. Yanlış bir yaklaşma…”

NÖBET USULÜ ÇALIŞACAKLAR

GIDERKEN corona virüsüyle çaba dahilinde TBMM’de alınan tedbirler, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu göre yeni bir tedbir paketi açıklanana dek devam edecek. Bu kapsamda Meclis’teki ziyaretçi yasağı 30 Haziran’a kadar sürecek. Siyasi parti grup toplantıları yapılmayacak.

Milletvekilleri, genel kurul ve kurul toplantılarına parti gruplarının belirlediği sayı oranında katılacak ve nöbet usulü çalışacak. Nöbetçi bakan uygulamasına ise devam edilmeyecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.