DOLAR 32,3072
EURO 34,6552
ALTIN 2.409,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Tatlıcı Ailesinin servet kavgası bitmiyor

08.05.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Ali Oktay’ın haberine göre 3 milyar dolarlık mal varlığı bırakan merhum Mehmet Salih Tatlıcı’nın birincil eşi ile ikinci eşi ve çocukları arasında yaşanan miras kavgası bitmiyor. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geçen sene açılan davaya kadar 22 Şubat 2009’da hayatını kaybeden Tatlıcı, geriye varisçiler olarak Bedriye Kamer Tatlıcı, Ahmet Tatlıcı, Mehmet Tatlıcı, Salih Ziya Itinalı ile ikinci benzer Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı’yı bıraktı. Tatlıcı’nın vefatıyla miras kavgası da başladı. Birinci ve ikinci benzeyen ile çocukları aralarında senelerdir süren fazla sayıda dava açıldı. Mirasın, mirasçılar aralarında adaletli şekilde dağıtımı için tereke davası da 11 yıldır sürüyordu. Tereke dosyasına avukat İbrahim Bülbül ile Kadir Özgen atandı.

‘MASRAFLARA KATILMADILAR’

Dosyanın malları aralarında Zincirlikuyu’da 10 yıldır anlamsız duran Tat Towers da vardı. Tat Towers’ın 6/8’i terekeye, 2/8’i ise Nurten Tatlıcı ile Uğur Tatlıcı’ya aitti. Şart böyleyken Tat Towers’a ait bütün gider ve harcamalar tereke göre karşılandı. Dolayısıyla terekeye dahil olan hak sahipleri, yıllardır zarara uğratılmış oldu. Şikayetçi Ahmet Tatlıcı, davalılar Nurten Tatlıcı ile Uğur Tatlıcı’nın 10 yıldır terekeye verdikleri zararın terekeye ödemelerini istedi. Nurten Tatlıcı ile Uğur Tatlıcı’nın Tat Towers’taki hiçbir gider ve masraflara katılmadıklarını bahis eden Ahmet Tatlıcı, şimdilik 50 bin liranın davalılardan tahsil edilmesini talep etti. Ahmet Tatlıcı’nın açtığı davaya cevap veren Nurten Tatlıcı’nın avukatı davanın reddini istedi.

KİRADAN MAHRUM KALINDI

Nurten Tatlıcı’nın avukatının yanıt dilekçesine kadar merhum Mehmet Salih Tatlıcı’nın vefatından sonradan açılan tereke dosyasında bütün taşınır ve taşınmaz mülk varlığına tedbir şerhi konuldu. Terekeye dahil olan mallar arasında 38 katlı, iki kule halinde yükselen 142 bin m2’lik Lezzet Towers da vardı. Davacı Ahmet Tatlıcı’nın arasında bulunduğu öteki şahısların itirazı sonucu Lezzet Towers kiraya verilemedi. Aylık 2 milyon 400 bin dolar, takvim 30 milyon dolar ve 10 takvim 300 milyon dolar kira bedelinden yoksun kalındı. Lezzet Towers tereke yönetimi göre idare edildi. Tat Towers’a yapılacak harcamalar için Nurten Tatlıcı ile oğlunun izni alınmadı. Lezzet Towers için yapılan tüm harcamalar, tereke yöneticileri göre yapıldı. Tereke mahkemesi ise 6 yıl önce verdiği ara kararında Nurten Tatlıcı ile Uğur Tatlıcı’nın Tat Towers’daki harcamalara hisseleri oranında ödetilmesini reddetmişti. Davalı Nurten Tatlıcı ile oğlunun avukatı cevap dilekçesinde, “Tat Towers’ın işletmeye açılması keza tereke açısından ayrıca de devlet açısından faydalıdır. Davacı devleti, terekeyi ve davalıları 10 yılda 300 milyon dolar zarara uğratmıştır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.