DOLAR 32,3638
EURO 35,0383
ALTIN 2.324,23
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Taşradan İstanbul’a doktor takviyesi

08.04.2020
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Damla Peker’in haberine göre Türkiye’de koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü İstanbul’da, yeni tedbirler hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de iki salgın hastanesinin kurulacağını açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı da İstanbul’a ihtiyaç halinde sağlık personeli takviyesi yapmayı planlıyor.

Bakanlık, daha önce merkez ve taşra teşkilatlarda görev yapan sağlık personelinin 3 ay boyunca eşinden boşanma, eşinin emekliye ayrılması, öğrenim durumu ve sağlık mazeretine dayalı atama işlemlerinin yapılamayacağını duyurmuştu. Ancak, önceki gün 81 ile İstanbul için özel düzenlemelerin yer aldığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzalı bir genelge gönderildi.

Genelgede, daha önce alınan kararlar hatırlatılırken; son süreçte kamu sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve etkin yürütülmesi ve salgının yayılımının önlenmesi için İstanbul’da özel tedbirlere ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Alınan kararlar ise şöyle:

GÖREVE HEMEN BAŞLAYACAKLAR

∂ Merkez ve taşrada vazife yapan doktorların talepleri doğrultusunda İstanbul’a atamaları yapılacak ve hemen göreve başlamaları sağlanacak. Ayrıca İstanbul’da görevli aday doktorların da atamaları gerçekleştirilecek.

∂ Eczacı, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni kadrosunda çalışan ve İstanbul’a atama ya da görevlendirme isteyen personelin de talepleri yerine getirilecek.

∂ Ağız ve diş sağlığı merkezleri ve hastanelerinde çalışan diş hekimi ve personeller de pandemi süresince hizmetine ihtiyaç duyulan alanlarda görevlendirilebilecek. Yine bu merkezlerde çalışan işçilere de hakları ödenmek kaydıyla İl Sağlık Müdürlüklerince görev verilecek.

∂ Bakanlık kadrolarında görevliyken bakanlık adına üniversite tıp fakültesi hastanelerinde uzmanlık eğitimini tamamlayanlar da kadrolarına dönebilecek.

∂ Doğum sonrası ücretsiz izin alanlar ile yurt dışında izinli bulunanlar hariç sağlık personelinin izinleri de sonlandırılacak ve göreve dönmeleri sağlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.