DOLAR 32,2210
EURO 35,1240
ALTIN 2.473,74
BIST 10.152,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Tasarımı ile büyüleyen 2019 BMW 3 serisi tanıtıldı!

02.10.2018
A+
A-

BMW’nin iddialı 3 Serisi‘nin yeni nesil jenerasyonu 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda ilk defa görücü karşısına çıktı. 

Bir önceki model göre 76 mm kadar uzadığını gördüğümüz G20 kodlu modelin genişliği ise 16 mm artırılarak 1827 mm’ye çıkartıldığına şahit olmaktayız. Aracın yüksekliğini de 1 mm arttıran BMW’nin yeni aracı tasarım konusunda da oldukça ön plana çıkıyor.

Önceki modellere kıyasla daha dinamik ve büyütülmüş olan yeni 3 Serisi, G20 kod adıyla F30’un yerini almış durumda. C segmentindeki rakiplerine şimdiden korku salan BMW, yeniden en çok satan modellerinden biri olmayı hedefliyor.

Uzunluğu, genişliği ve aks mesafesi gibi temel parçalarının tümünde ileri gidilen 3 Serisi‘nin iç tasarımının ise oldukça ferah bir yapıya sahip olduğunu belirmekte fayda var. İç yaşam alanındaki değişimler sayesinde hem yolcuları hemde sürücüleri oldukça kaliteli bir deneyimin beklediğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Baştan aşağıya yenilenen motorlar!

Yeni 3 Serisi’nin en dikkat çeken yenilikleri ise motorları üzerinde yapıldığına şahit olmaktayız. Avrupa pazarında beş farklı opsiyon ile kullanıcıların karşısına çıkacak olan yeni seri oldukça iddialı geliyor.

Ayrıca Avrupa pazarında satışa sunulacak modeller arasında şarj edilebilir hibrit bir modelinde bulunduğunu belirtelim. Bunların haricinde benzinli ve dizel motor seçeneklerinin de sürücüleri sunulacağını da düzenlenen etkinlikte beraber açıklandı.

Bu motorların giriş seviyesine şöyle bir göz gezdirdiğimizde ise, 2019 BMW 320i modelinde yer alacak olan dört silindirli 181 beygir gücündeki bir motor sürücüleri karşılayacak. 320i‘nin 2.0 litrelik dört silindirli motor seçeneği ile gelecek olan modelin ise 255 beygir gücünde çalıştığına da şahit olmaktayız.

2.0 litrelik motor seçeneğinin haricinde 2019 BMW 3 Serisi’nde altı silindirli 3.0 litrelik bir motorda bizleri karşılıyor. 382 beygir ve 500 Nm tork değerindeki bu motor tam anlamıyla bir hız canavarı olduğunu belirtmekte yarar var.

Düzenlenen lansmanda açıklanan verilere göre 382 beygir gücünde BMW 320i modelinin 0’dan 100’e 4.2 saniyede hızlandığı da belirtiliyor.  Yazının başında da belirttiğimiz gibi BMW Avrupa pazarına özel olarak şarj edilebilir hibrit bir model sunacağını belirtmişti.

Çevre dostu yeni BMW 330e modelinin ise 2020 yılında asfalta indirilmesi bekleniyor. Dizel seçeneklerinin de sürücülere sunulacağının müjdesini veren yetkililer, sırasıyla 150, 190 ve 262 beygirlik güç değerlerine sahip olan 318d, 320d, ve 330d modellerinin Avrupa pazarlarında satışa sunulacağı da açıklandı.

Donanım

Gelelim yeni BMW 3 Serisi‘nin donanım özelliklerine. İç yaşam kısmında sürüleri adeta kendine hayran bıraktıran Alman otomotiv devi,  en son dijital ekran teknolojilerini kullanıcılarına sunacağını görmekteyiz.

Dış tasarım hatlarıyla da büyüleyen yeni seride yenilen far grubu da oldukça dikkat çekiyor. Ön bölümde bulunan iki kademeli olan yeni çizgiden yaralanan BMW, X2 modelinden aşina olduğumuz tasarımını yeni 3 Serisi’ne uyarlamış.

Önümüzdeki yıl itibariyle kademeli olarak yurt dışı satışlarının başlayacağını açıklanan, aracın Amerika pazarında ise 40.000 dolardan başlayan etiket fiyatlarıyla satışa sunulacak Yukarıdaki galeriden, yeni BMW 3 Serisi’nin görsellerini inceleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.