DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Gıda Güvenliği Uyarısı: Alkol Kullanımıyla İlgili Şaşırtıcı Tespitler

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda alkol kullanımıyla ilgili şaşırtıcı tespitlerde bulundu. Bu önemli uyarılar, sağlığınızı korumak için dikkat etmeniz gereken noktaları kapsıyor. Detaylar için hemen okuyun.

17.10.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Gıda Güvenliği Uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Gıda Güvenliği Uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesinde yer alan iki işletmenin kebap ve kokoreç üretiminde alkol kullanarak şaşkınlık yarattı. Bu işletmelerin kebapta tekila, kokoreçte ise viski kullandığı tespit edildi. Peki, bu akıl almaz yöntemlerin arkasında yatan nedenler neler? Bu sorunun yanıtını, TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma ile yaptığımız röportajda bulduk.

“Bozulan Ürünleri Alkolle Maskelemiş Olabilirler”

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Gıda Güvenliği Uyarısı: Alkol Kullanımıyla İlgili Şaşırtıcı Tespitler

Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar’ın konuğu olan Sırma, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

  • “Ham madde biraz bozulmaya yüz tutmuşsa veya koku belirtisi varsa, işletmeler bu durumu örtbas etmek için alkol kullanıyor olabilir.”
  • “Örneğin, kokorecin hammaddesi ince bağırsaktır; eğer bu malzeme güvenilir değilse ve hafif bir koku oluşmuşsa, mikroorganizmalar da üremişse, işletmeler alkolle bu kötü kokuyu maskeleyerek ürünü daha çekici hale getirmeye çalışıyorlar.”
  • “Ancak bu durum, alkol tüketmeyen ve gıda güvenliği konusunda hassasiyeti olan bireyler için son derece tehlikeli bir uygulamadır.”

“Gıda İmalatına Uygun Olmayan Bir İşleyiş”

Sırma, bu tür uygulamaların gıda imalatına uygun olmadığını vurgulayarak, gıda güvenliğinin önemine dikkat çekti. Alkol kullanımıyla ürünlerin güvenli hale getirilmeye çalışılmasının, hem yasal hem de etik açıdan ciddi sorunlar doğurabileceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.