DOLAR 32,3601
EURO 34,6576
ALTIN 2.393,01
BIST 10.199,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Taksiciler Odası Başkanı Aksu seçimdeki tarafını gizlemedi: Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Üsküdar’da Taksiciler Buluşması programına katıldı, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleriyle bir araya geldi. KURUM: İBB TAKSİCİLİK YAPAMAZ, KANUN BUNU REDDEDİYOR …

18.02.2024
A+
A-

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Üsküdar’da Taksiciler Buluşması programına katıldı, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleriyle bir araya geldi.

KURUM: İBB TAKSİCİLİK YAPAMAZ, KANUN BUNU REDDEDİYOR

Burada konuşan Kurum, İBB yönetiminin taksi meselesini çözümsüz bıraktığını öne sürüp şöyle devam etti; “İBB, taksi sayısını artırarak sorunu çözmeyi değil, kendi bünyesinde bir şirket kurarak taksi işletmeciliği yapmak istemiştir. İBB taksicilik yapamaz, kanun bunu açıkça reddediyor. Kanun, ‘Ticari plakalar sadece şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş gerçek kişilere tahsis edilebilir.’ diyor. Şimdi size soruyorum, İBB gerçek kişi midir? Elbette değildir, İBB bir tüzel kişiliktir, bir kamu kurumudur. Meselenin aslı budur. Bu yönetimin ihmalkarlığı yüzünden de vatandaşımızla taksici esnafımız karşı karşıya kalmıştır.”

TAKSİCİLER ODASI BAŞKANI: BİZE SAHİP ÇIKANI ASLA UNUTMAYIZ

Daha sonra konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu da, kendilerine sahip çıkanın her zaman yanında olduklarını belirtirken Murat Kurum’a desteğini de açıkça yapmaktan geri durmadı. Aksu, konuşmasında şu sözleri kullandı; “Biz iyiliği de kötülüğü de ekmeğimizle oynayanı da bize söz verip tutmayanı da bizi tehdit edip parmak sallayanı da taksi duraklarına sürekli uğrayıp çay içerek hal hatır soranı da bize her UKOME toplantısında sahip çıkanı da bize her platformda sahip çıkanı da bize her zaman köstek olanı da Sayın Bakan’ım unutmayız.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu.

“TEKRAR TAKSİMETRELERİ KURUN, GELİYOR MURAT KURUM”

Taksici esnafı olarak herkes şunu biliyor ki Sayın Bakan’ımız bakanlığında nasıl tarih yazdıysa İstanbul’da da tarih yazacak. Biz size güveniyoruz, sizden eminiz. Beraber istişare ederek ortak akılla İstanbul’u yöneteceğinizden eminiz. Taksiye yanlış yapanlar hiçbir zaman siyasette iflah olamadılar ama biz size sonsuz güveniyoruz. Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum.”

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.