DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Burak Akkul yoğun bakımda yaşadıklarını anlattı

17.04.2020
A+
A-

“YOĞUN BAKIMA ŞAHİT OLAN EVDEN DIŞARIYA ADIM ATMAZ”

Koronavirüs tedavisinde yaşadığı zorlu süreci anlattı. Yoğun bakımdaki anlarından bahsetti.

“20 gün hem de entübe olarak yoğun bakımda kaldım. Yani 20 gün uyutularak kaldım. Herhalde bu konuda en uzun süre uyutularak tedavi edilen Covid-19 hastalarından biriyim. Yoğun bakımda geçen 1 günü değil, 1 dakikaya bile şahit olan insan evden dışarıya adımını atmaz” dedi.

“UYUTULURSA UYANAMAMAKTAN KORKUYORDU”

“Çok Gezenti” isimli programın sunucusu Burak Akkul koronavirüsü yenmeyi başardı. 20 günlük yoğun bakım sürecinden taburcu olan Burak Akkul ve eşi Seda Akkul, iyileşme sürecini ve yaşadıklarını CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programında anlattı.

Akkul, virüsü program çekimi için gittiği İngiltere’nin başkenti Londra’da kaptığını düşündüğünü söyledi. Seda Akkul, başta Burak Akkul’un uyutulmak istemediğini söyledi. Yoğun bakıma yatırılmadan önce yaşananları aktardı. “O ‘Uyursam geri kalkamaya bilirim’ korkusuyla konuştu. Ben de eşi olarak ‘Tedaviyi böyle görmen gerekiyor ama bana söz verirsen geri dönersin’ dedim. Söz verdi, 20 gün o sözle bekledim” ifadelerini kullandı.

“ÇİN’DEN GELEN İLAÇ BURAK’TA KULLANILDI”

Burak Akkul, Çin’den getirilen ilaçların ilk kullanıldığı hastalardan biri oldu. Seda Akkul, “Burak’ta Bilim Kurulu’nun getirdiği ilaçlar kullanıldı ve denendi. Çin ilacının kullanıldığından eminiz” şeklinde konuştu.

“ŞU AN BENDEN DESTEK ALMADAN YÜRÜYEMİYOR”

Akkul çifti şu an evde. Burak Akkul’un fizik tedavi süreci ise devam ediyor. Virüsün bıraktığı denge hasarı da her geçen gün azalıyor. Seda Akkul, “Benden destek alarak yürüyebiliyor. Tam desteksiz 1 dakikadan daha fazla ayakta sabit duramıyor şu an. Denge problemi var çünkü ama bundan 2 gün öncesinde o kadar bile yürüyemiyordu. Ondan 2 gün öncesindeyse ayağa da kalkamıyordu. Bu günbegün değişen bir süreç” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.