DOLAR 32,3798
EURO 34,7483
ALTIN 2.409,09
BIST 10.113,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Taciz iddiasıyla yargılanan cami imamı emekli edildi

16.02.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Evren Demirdaş’ın haberine göre Elazığ’da 16 yaşındaki Y.S’ye 6 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan cami imamı H.K. geçtiğimiz kasım ayında Elazığ valiliği tarafından açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Taciz iddiasıyla yargılanmasına devam edilen H.K, emekli edildi. Konuya ilişkin Elazığ Valiliği yetkilileri de H.K.’nın emekli edildiğini doğruladı.

“HUKUKEN VE VİCDANEN DOĞRU BİR KARAR DEĞİL”

Cami imamı H.K.’nın emekli edilmesiyle ilgili Sözcü’ye konuşan Y.S’nın avukatı Ali Aslan Emre, şunları söyledi:

“Şüpheli hakkında bir soruşturma süreci gerçekleşti iddianame hazırladı. İddianamede gerçekten hukuka ve hakkaniyete uygun bir iddianame bu süreçte idari yollardan bu kişinin açığa alınma sürecinin devam etmesi ve davanın o şekilde sonuçlanması gerekiyordu.

Davanın başlamasına yakın bir süreçte alelacele bir şekilde şüphelinin emekli edilmesi hukuken ve vicdanen doğru değil.

Burada ailenin bir mağduriyeti var bu mağduriyetin üstüne bir de bu şekilde hiçbir şey olmamış gibi ve yaptıklarının kendisine kar kalıyormuş gibi emekli olması ve emekli ikramiyesi alması son derece yanlış.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.