DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Tablet satışları dibe vurdu!

02.08.2018
A+
A-

IDC, 2018 ikinci çeyrekte yıldan yıla yüzde 13.5 oranında düşüş yaşandığını ve küresel çapta 33 milyon tablet satıldığını açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde ise 38.2 milyon adet tablet satıldığı belirtiliyor.

2017 çeyrekleri içerisinde sadece tek haneli düşüşlerin yaşandığı ancak bu yılın ilk ve çeyreği ile birlikte düşüşlerin iki haneli rakamlara ulaştığının da altı çiziliyor. Ayrıca, rapora farklı form faktörleri ve klavyeli tabletler de dahil edilmiş durumda.

Apple tablet satışlarında zirvedeyken, kendisini Samsung ve Huawei takip ediyor. İlk 5 üretici pazarın toplamda yüzde 71.2 oranına sahipken, geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 65.8 seviyesindeydi. Apple sevkiyat sayısını sadece 100 bin yani yüzde 5 oranında artırmış durumda. Samsıng ise geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre 1 milyon daha fazla tablet sevkiyatı gerçekleştirirken pazar payının yüzde 0.5’lik kısmını kaybetti. Öte yandan, yeni duyurulan Galaxy Tab S4 ve Galaxy Tab A 10.5 tabletlerin satışlara yardımcı olacağı düşünülüyor. Huawei ise 300 bin daha fazla tablet sattı ve pazar payını yüzde 2.1 oranında artırdı. Lenovo 200 bin daha az sevkiyat yaparken, Amazon ise 800 bin kayıp verdi.

Uygun fiyatlı Microsoft Surface Go tanıtıldı!
Uygun fiyatlı Microsoft Surface Go tanıtıldı!

Microsoft Surface Go tanıtıldı. İşte uygun fiyatı ve küçük boyutları ile iPad gibi tabletlere rakip olan cihazın detayları; Surface Go özellikleri ve fiyatı!

Sadece ayrılabilir klavyeli tablet modellerinde bir büyüme olduğu ise gözlerden kaçmıyor. Surface Go veya Chrome OS tabletler ile önümüzdeki dönemde bir değişim yaşanıp yaşanmayacağı da merak konusu. Ayrıca, iPad Pro modeline de tablet sevkiyatları anlamında büyük iş düşüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.