DOLAR 32,2116
EURO 34,7630
ALTIN 2.424,81
BIST 10.180,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Süt Hakkındaki Bu Reel Herkesi Şaşırtıyor!

24.05.2020
A+
A-

Hipertansiyon yani yüksek tansiyon besin düzeninin oldukça önemli olduğu kronik bir rahatsızlıktır. Tükettiğimiz her beslenme kan basıncı dengesini kayda değer ölçüde etkiliyor. Uzmanlar, kalp ve damar sağlığını negatif etkileyen hipertansiyona karşı süt içmek, süt ürünleri tüketmenin epeyce manâlı olduğunu belirtiyor.

Yapılan bilimsel çalışmalar; kalsiyum, magnezyum, fosforun az tüketilmesi sonucunda bireysel ya da toplumsal olarak hipertansiyon sıklığı ile ilişkili olduğunu ortaya koymaktadır. Gıda ve Diyet Uzmanı Prof.Dr. Neriman İnanç konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntı…

KALSİYUM VE POTASYUM TANSİYON ÜZERİNDE ETKİLİDİR

Sütün içeriğinde yer alan yüksek mikatrdaki kalsiyum ve potasyum, kan basıncı ve hipertansiyonun dengelenmesinde epeyce kayda değer bir rol oynar. Yüksek kan basıncı hastaları az yağlı veya yağsız süt tüketerek kan basıncını teftiş altına alabilir.

KALSİYUM EKSİKLİĞİ TANSİYONUN YÜKSELMESİNE NIÇIN OLUYOR

Kalsiyumun azalması arteriyel kan basıncının artmasına niçin olduğunu bildiren Prof. Dr. Neriman İnanç, şu açıklamalarda bulundu:

“Kalsiyum, magnezyum ve fosfor minerallerinin alımı artırılarak kan basıcında azalma sağlanabiliyor.

Kalsiyum denince aklımıza gelen ilk beslenme öğesi süttür.

Optimal kan basıncının sağlanmasında ve sağlıklı yaşam için günde 3-4 porsiyon süt ve süt ürünlerinin tüketimi öneriyoruz.”

TANSİYONU DÜŞÜREN DİYET NEDİR, NASIL YAPILIR?

Prof.Dr. İnanç, bununla birlikte 8 hafta baştan başa süren ve belirtilen bir gıda programının uygulandığı “Hipertansiyonu Durdurmak Üzere Besinsel Yaklaşımlar” (DASH) çalışmasının sonucunu da paylaştı.

Buna kadar yağsız ve eksik yağlı süt ve süt ürünleri taşıyan, meyve ve sebzeden zengin, yağdan ve kolesterolden yoksun, proteini hafif artırılmış bir diyetle beslenmek kan basıncını, 5.5/3.0 mmHg düşürmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?

Anne Sütünü Artıran Yiyecekler Nelerdir?

Anne Sütünü Artıran Yiyecekler Nelerdir?

Sokak Sütünden Uzak Durun !

Cadde Sütünden Uzakta Durun !

Ramazan'a Özel Sütlaç Tarifi

Ramazan’a Özel Sütlaç Tarifi

İLİşKİLİ GALERİLER Anne Sütünün Anneye ve Bebeğe Yararları

Anne Sütünün Anneye ve Bebeğe Yararları

Aşure Anne Sütünü Artırıyor!

Aşure Anne Sütünü Artırıyor!

Bu Bitki Sütünüzü Artırıyor!

Bu Bitki Sütünüzü Artırıyor!

Anne Sütünü Azaltan Besinler!

Anne Sütünü Azaltan Besinler!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.