DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Ağız kokusu neden olur, nasıl geçer? Ağız kokusuna ne iyi gelir?

Ağız kokusunu önlemek ve gidermek için düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanma, ağız gargarası kullanma ve düzenli diş hekimi ziyaretleri önemlidir. Ayrıca, ağız kokusuna neden olan yiyecek ve içeceklerin tüketimini azaltmak da faydalı olabilir. bazı …

30.01.2024
A+
A-

Ağız kokusunu önlemek ve gidermek için düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanma, ağız gargarası kullanma ve düzenli diş hekimi ziyaretleri önemlidir. Ayrıca, ağız kokusuna neden olan yiyecek ve içeceklerin tüketimini azaltmak da faydalı olabilir. bazı ilaçların yan etkileri ve sağlık durumları gibi faktörler ağız kokusuna neden olabilir. Peki, ağız kokusu neden olur, nasıl geçer? Ağız kokusuna ne iyi gelir? Detaylar haberimizde…

AĞIZ KOKUSU NEDEN OLUR?

  • Bazı ilaçların yan etkileri ve sağlık durumları gibi faktörler ağız kokusuna neden olabilir.
  • Sigara içmek ve tütün ürünleri kullanmak, ağız kokusunu artırabilir.
  • Mide problemleri ağız kokusuna neden olabilir.
  • Ağız hijyeninin yetersiz olması, bakterilerin çoğalmasına ve ağız kokusuna sebep olabilir.

AĞIZ KOKUSU NASIL GEÇER?

Dişleri fırçalamak kadar diş ipi kullanmak ve dili temizlemek de ağız kokusunu önler. Düzenli bir şekilde ağız bakımı yapmanız durumunda ağız kokusundan kurtulabilirsiniz. Ağız kokusu genellikle ağız hijyenine dikkat edilerek ve düzenli diş bakımı yaparak önlenip kontrol altına alınabilir fakatkronik ağız kokusu problemi durumunda bir diş hekimi veya uzman doktora başvurmanız gerekmektedir.

AĞIZ KOKUSUNA NE İYİ GELİR?

  • Sağlıklı besinler tüketmek ağız kokusunu önleyebilir. Elma, havuç gibi çiğneme gerektiren meyve ve sebzeler, tükürük salgısını artırarak ağız temizliğine katkıda bulunabilir.
  • Diş problemlerini önlemek için düzenli diş kontrollerine gitmek ağız kokusunu engelleyebilir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.