DOLAR 32,3697
EURO 34,9552
ALTIN 2.325,66
BIST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Süratli Yemek Kilo Almaya Niçin Olur mu?

04.07.2020
A+
A-

Yemeğini hızlı yiyen millet, yavaş yiyenlere kıyasla daha pozitif kilo sorunu yaşamakta. Hatta öyle ki hızlı yemek yiyen şahısların obeziteye yakalanma riski, yavaş yiyenlere kıyasla yüzde 115 daha fazladır. İşte hızlı yemek yeme hakkında merak edilenler…

YAVAŞ YİYEREK DAHA AZ YERSİNİZ

İştah ve kalori alımını büyük ölçüde hormonlarınız etkiler. Yemek yedikten sonra sindirim sisteminiz grelin adı bahşedilen bir hormon salgılar. Bu hormon açlık hissinizin denetim edilmesini sağlar ve aynı zamanda doyma seviyenizi de tetikler.

Grelin; beyne yemek yediğinize dair sinyaller gönderir ve açlık duygunuzun azalttığını söyler. Kendinizi tok hissetmenizi sağlayarak; yemeyi bırakmanıza asistan olur. Bu işlem takriben 20 dakika sürdüğü için yavaş yemek beyninizin bu sinyalleri alması için gerekli zamanı tanımış olur. Bunun yanı sıra, yavaş yemenin tokluk hormonlarındaki artışa niçin olması; yemek yemek esnasında tüketilen gıda miktarının da azaltılmasını sağlar.

YAVAŞ YEMEK YEMEK, ÇİĞNEMEYİ TEŞVİK EDER

Yemeğinizi yavaş yediğiniz vakit, yutmadan önce ayrıntılarıyla çiğnemeniz gerekir. İyice çiğnediğiniz zaman kalori alımınız azalır ve kilo vermeniz daha da kolaylaşır.

Yapılan çalışmalar kilo problemi yaşayan kişilerin yiyeceklerini olağan kiloya sahip olan kişilere kıyasla daha az çiğneme eğiliminde olduğunu ortaya koymuştur.

İLİşKİLİ HABERLER Hangi Besinler Cilde İyi Gelir?

Hangi Besinler Cilde İyi Kazanç?

Bu Besin Vücuttaki Toksinleri Yok Ediyor

Bu Beslenme Vücuttaki Toksinleri Değil Ediyor

Bu Besinler Halsizliğe İyi Geliyor

Bu Besinler Halsizliğe İyi Geliyor

Bu Besinler Sayesinde Diş Çürüklerinden Kurtulun

Bu Besinler Tamamen Diş Çürüklerinden Kurtulun

İLİşKİLİ GALERİLER Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Bellek Yitimi Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.