DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Süper Lig, 12 Haziran’da resmi olarak başlıyor

28.05.2020
A+
A-

TFF, Süper Lig hakkındaki son kararı tahsis etmek üzere bugün Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nde buluşma. Daha önce planlanan 12 Haziran tarihi konusunda da nihai karar verildi. Federasyon öte taraftan 7 kulübün sözlü olarak gündeme getirdiği küme düşmenin kaldırılması önerisini de us birliği ile kabul etmediğini açıkladı. İşte TFF göre Süper Lig hakkında yapılan o tanımlama:

“Türkiye Futbol Federasyonu, korona virüs salgını sonrasında ortaya meydana çıkan olağanüstü süreçle ilgili gelişmeleri yakından peşine düşüp takip etmekte, futbola dönüş için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Devletimiz ve uluslararası bütün kurum ve kuruluşlarla istişare içerisinde dünyadaki uygulamalara da bakarak insan sağlığı önceliğinden hareketle ve her türlü ihtimal düşünülerek kalan maçların oynanarak tamamlanması için federasyonumuzca büyük uğraş gösterilmektedir. Bu kapsamda Süper Lig’in 12 Haziran’da başlatılması ve kulüplerimizin talepleri ile ilgili TFF Yönetim Kurulu ve TFF Sıhhat Kurulu göre bir değer biçme yapılmıştır.

Toplantıda şu kararlar alınmıştır:

1- Federasyonumuz ve 18 Süper Lig Kulübünün sezonun geride kalan kısmının tamamlanmasına yönelik müşterek mutabakat ve isteği ile, 12 Haziran’da maçların başlatılması kararı ardından tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. Bugünkü toplantıda, alınacak önlemler ve zorunlu açıklamalar değişiklikleri ile ilgili araştırmalar her tarafta olup ayrıntılı bilgiler kamuoyu ile en kısa sürede paylaşılacaktır.

2 – TFF Yönetim Kurulu, Kulüpler Birliği Vakfı ile gerçekleştirilen toplantıda 7 kulübümüz göre sözlü olarak gündeme getirilen bu sezon küme düşmenin kaldırılmasına dair öneriyi değerlendirmiştir. FIFA ve UEFA’nın her zaman altını çizdiği gibi şampiyonun ve küme düşen takımların sportif sonuçlarla belirlenmesi uygun bulunmuş, sezonun ilan edilen mevcut statüde tamamlanması yönünde akıl birliğine varılmıştır.

3 – Futbolcu sağlığını gözetmek nedeniyle IFAB tarafından kabul edilen ve ülke federasyonların takdirine bırakılan 5 oyuncu değişikliği konusunda direktifler düzenlemesi yapılarak sezonun geride kalan lig ve kupa maçlarında söz konusu uygulamaya geçilmesi kararı alınmıştır. Bu şartların değişmesi devre arası hariç edinmek üzere oyunu kesintiye uğratmamak namına, müsabaka sırasında maksimum 3 defada yapılabilecektir. Bu Nedenle kulüplerimiz bir maçta daha fazla oyuncuyu kullanma şansına sahip olacaktır.

4 – Kulüplerimizden gelen talep üstüne, Süper Lig takımlarının rezerv ekip kurarak alt liglerde yarışması isteği doğrultusunda çalışmalara başlanmış, konuyla ilgili Futbol Komitesi oluşturulması kararlaştırılmıştır. 21 yaş altı oyuncuların değerlendirilmesini hedefleyen bu projeyle kulüplerimizin genç oyuncu yetiştirme çabaları da desteklenecektir.

5 – Süper Lig’de önümüzdeki 5 haftalık yarışma programı gün içerisinde kamuoyuna duyuru edilecektir.

6 – Ziraat Türkiye Kupası güya final rövanş maçlarının tarihleri belirlenmiştir. Buna tarafından; 16 Haziran Salı günü Fenerbahçe-Trabzonspor, 18 Haziran Perşembe günü Aytemiz Alanyaspor – Fraport-TAV Antalyaspor maçları oynanacaktır.

7 – Covid-19 salgını sebebiyle ara verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarının başlaması ve dinç bir ortamda oynanmasına ilişkin direktifler yarın kamuoyuna duyurulacaktır.

8 – Kulüplerimizin kalan 8 haftadaki deplasman seyahatlerinde idareli huzur sağlanması konusunda başlıca sponsorumuz Türk Hava Yolları ile röportaj üretilmiş ve olumlu geri dönüş alınmıştır. Bu konuda değerli destekleri için THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sayın Mehmet İlker Aycı’ya teşekkürlerimizi sunarız.
Gerek futbola dönüş, gerekse Türk futbolunu ve kulüplerimizi ileriye taşıyacak konularla ilgili çalışmalarımız devam edecektir.”

Bozhan Memiş
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.