DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Suni akıl ona da el attı: Basket atamamaya son! Kolay basket atma teknikleri için yapay zekalı pota geliştirildi. Microsoft Kinect devreye girdi. Basket…

13.05.2020
A+
A-

ABD’li genç göre tasarlanan bu robotik pota, YouTube’un gündemine düştü. Tasarım uzmanlığı, iOS geliştiriciliği, proje yöneticiliği ve cihaz mühendisliği yetkinliklerine sahip olan Wighton, kendi projesini anlattı.

Profesyonel bir basketbol maçında “haksız pota” olarak adlandırabilecek kadar zeki olan bu pota, spor ile suni zekayı birleştirerek yeni bir sonuca ulaşmamızı sağlıyor. artık atılan her atış denemesi başarılı olabilir. Peki nasıl?

Potada yer alan istikamet sensörleri her atışın gidişatını peşine düşüp takip ediyor. Bunun akabinde potaya emrindeki olan mekanizmalar basketbol topunu çembere doğru çarpıtmak için uygun açıyı buluyor ve topun yönünü değiştiriyor.

Sadece 600 milisaniyede tamamlanması gereken bu işlem, potanın üçüncü versiyonunda büyük bir değişime uğradı. Çemberin ilk versiyonunda hiçbir özellik yoktu ama kendisinin ikinci versiyonunda suni zeka devreye girdi.

Potanın ilk hali “atış denemende başarısız olamazsın” sloganı ile geliştirildi. İkinci versiyonda “atış denemende gerçekten başarısız olamazsın” deyişine yer verildi. Üçüncü versiyonda ise benzer metin kullanıldı.

Potada yer alan arkadaki panelin çok çabuk bir şekilde esnemesini kolaylaştırmak ve potanın ağırlığı azaltmak için bir mekanizma geliştiren Wighton, yazılım konusunda Microsoft Kinect’i kullandı.

Kinect bir uçtan bir uca bir yüz tanıma sistemi geliştiren ABD’li genç, potanın algılama seviyesini artırdı. Böylece akıllı pota atış denemesi yapan kişileri hemencecik tespit edebiliyor. Dilerseniz lafı daha artı uzatmadan suni zekalı pota ile ilgili videoya geçelim. İyi seyirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.