DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Sumak Nedir? Sumak Faydaları

01.10.2020
A+
A-

Yabani bir bitki olan sumağın yaklaşık 150 türü bulunuyor ve sıcak yerlerde yetiştiği biliniyor. Sumak bitkisinin meyvesi küre şeklinde, kırmızımsı bir renkte ve ekşi bir tatta olur. Uygun şekilde kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan ‘sumak’ yapılır. Kokuyu azaltma özelliğinden sebep soğanlı salatalarda tercih edilen bir baharattır.
SUMAĞIN FAYDALARI
İçerdiği antioksidanlar ve antimikrobiyal özelliği ile sumak, hazımsızlığı ve iştahsızlığı gidermeye yardımcı olur. Kusma ve ishali kesmeye destek olduğu gibi, boğaz ve diş eti hastalıkları gibi birçok rahatsızlık için de tedavi yönteminde kullanılır. Sumağın grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı vücut bağışıklını güçlendirerek hastalıklara karşı koruma oluşturur. Ayrıca ateş düşürücü özelliği de bilinmektedir ve solunum sistemini düzeltmede de kullanılır. Kan şekerini ve kolesterolü düzenleyen sumak, adet düzensizliği yaşayanlara veya adet döneminde ağrı yaşayanlara yarar sağlar.
ABD’de gerçekleştirilen çalışmalarda, kalp hastalıklarına, kansere ve yaşlanmaya sebep olabilen serbest radikalleri etkisiz hale getirdiği tespit edilmiştir. Araştırmalara göre sumak, DNA tamirini sağlıyor.

İLİşKİLİ HABERLER Çarkıfelek Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Çarkıfelek Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Barbunyanın Faydaları Nelerdir?

Barbunyanın Faydaları Nelerdir?

Karambola Meyvesinin (Yıldız Meyvesi) Faydaları Nelerdir?

Karambola Meyvesinin (Yıldız Meyvesi) Faydaları Nelerdir?

Hint Ayvasının Faydaları Nelerdir?

Hint Ayvasının Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Yeşil Çay Faydası Nelerdir?

Yeşil Çay Faydası Nelerdir?

Yaz Meyvelerinin Faydaları

Yaz Meyvelerinin Faydaları

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları ve Kalorisi

Ananasın Faydaları ve Kalorisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.