Suluova’da Sünnet Şöleniyle Başlayan Kültür ve Sanat Festivali 68. Yılını Kutladı
Suluova’da sünnet şöleniyle başlayan Kültür ve Sanat Festivali, 68. yılı kutluyor; renkli etkinlikler, sanat ve gelenekler bir arada
Amasya Suluova Belediyesi, ilçenin kuruluşunun 68. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Bir Eylül Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 23 çocuğu sünnet ettirdi. Etkinlik, Mevlid-i Şerif programıyla başladı ve Belediye Başkanı Rıfat Uzun, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen sünnet şöleni vesilesiyle çocuklar ile ailelerini tebrik etti, sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.
İslam dini ile Türk gelenek ve göreneklerinde sünnetin ayrı bir yeri ve önemi olduğuna vurgu yapan Uzun, her yıl geleneksel olarak sünnet şöleni düzenlediklerini belirtti. “Erkekliğe ilk adımlarını atan çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyoruz,” diyen belediye başkanı, çocuklarımızın ve ailelerimizin sevincini paylaşmanın önemli olduğunu söyledi. Amacımız bu geleneği yaşatmak ve yarına hazırlamak olanaklarıyla, yarınlarımızın büyüğü olan yavrularımızın bu özel gününde onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sünnet şöleniyle başlayan festival, birbirinden güzel etkinliklerle devam edecek ve katılımcılarla nice coşkulu kutlamalar dilenecek.
Belediye Başkan Uzun, törende katkılarından ötürü Suluova Devlet Hastanesi yetkilileri ve doktorlarına teşekkür etti. Sünnetin gerçekleşmesine katkı sağlayan isimler arasında Suluova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Şafak Öner Gülpınar, Çocuk Cerrahisi Uzman Doktoru Levent Sapan, Anestezi Uzman Doktoru Selman Can, Anestezi Uzman Doktoru Yasemin Kılıç, Hastane İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Eren Deniz Dinç, Sağlık Hizmetleri Müdürü Sinan Yağlıoğlu, İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Niğar Aydın Çolak’a plaket verilerek teşekkür edildi.
Etkinlik boyunca çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler sunuldu ve şehir turu için araçlarla kısa bir şehir turu yapıldı.