DOLAR 35,4675
EURO 36,6371
ALTIN 3.060,13
BIST 9.732,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Çok Bulutlu
İstanbul
8°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 11°C

Süleyman Demirel, Susurluk olayına bizzat el koymuştu

26.05.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Emin Özgönül’ün haberine göre Sedat Peker’in uyuşturucu ve faili meçhuller konusunda, zaman isim ve yer vererek gündeme getirdiği olaylarla ilgili hiçbir işlem başlatılmadı. “Susurluk’tan da büyük” denilen iddialar için, ne savcılıklar harekete geçti, ne TBMM devreye girdi ne de teftiş kurulları çalıştırıldı.

3 Kasım 1996’da siyasetçi-emniyet-mafya üçgeninde yaşanan Susurluk olayına ise bizzat Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel el koymuştu. Liderler zirvesini toplamış, Başbakan Necmettin Erbakan‘a da özel bir mektup gönderip, “Ortaya atılan iddialar çok ciddidir. Bunların tetkik ve tahkik ettirilerek gereğinin ifasını rica ederim” demişti. Erbakan da Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu harekete geçirmiş, Ankara İstanbul ve İzmir DGM Başsavcılıkları soruşturma başlatmış, MİT ve Emniyet tüm verileri toplamıştı.

Susurluk’taki trafik kazasında kırmızı bültenle aranan Abdullah Çatlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us adlı kadın ölmüş, DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak ise yaralı kurtulmuştu. Araçtan suikast silahları çıkmış, İçişleri Bakanı Mehmet Ağar kazadan 5 gün sonra istifa ederken, 9 gün sonra da Meclis Araştırma Komisyonu kurulmuştu.

Komisyonda ifade veren MİT-polis-jandarma-siyasetçi ve bürokratlar birçok karanlık olayın aydınlanmasını sağlamıştı. Özel timci polisler tutuklanmış, Ömer Lütfü Topal, Tarık Ümit, Kutlu Adalı cinayetleri ile Abdullah Çatlı’nın sahte kimlikleri, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın para trafiği ve kayıp silahlar, ilk kez bu komisyonda verilen bilgilerle netlik kazanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.