DOLAR 32,1689
EURO 34,9049
ALTIN 2.501,10
BIST 10.936,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Sui Network: Layer-1 Blockchain’in Kutladığı İlk Yıl

Sui Network, Layer-1 Blockchain’in ilk yılını kutluyor! Keşfedin, inovasyonu deneyimleyin ve geleceğin teknolojisine bir adım daha yaklaşın.

04.05.2024
A+
A-

Altcoin SUI’nin arkasındaki Layer-1 Blockchain’i Sui Network, ana ağdaki ilk yılını kutluyor. Bu dönüm noktası, merkezi olmayan uygulama (dApp) alanında güçlü bir rakip olarak ortaya çıkan ağ için önemli bir büyüme döneminin ortasında geliyor.

Token Dağıtımında Kurucuların Yoğun Kontrolü

Token Dağıtımında Kurucuların Yoğun Kontrolü

Sui, 10 milyar SUI altcoin projesi ile sınırlı bir arza sahip olmakla birlikte, bu arzın dağıtımına ilişkin endişeler dile getirildi. Şu anda stake edilen SUI tokenlerinin %84’ünün (8 milyarı aşan) şaşırtıcı bir kısmının, Sui Network kurucularının kendileri tarafından kontrol edildiği bildiriliyor.

  • Justin Bons’un eleştirisi: Justin Bons, Sui’nin reklamı yapılan sınırlı arzı ile tokenlerin gerçek dağıtımı arasındaki tutarsızlığa dikkat çekiyor.

Token Ekonomisinde Netlik Eksikliği

Sui, tokenlerini saygın emanetçilerde tuttuğunu açıklasa da, bu dağıtılmamış hissenin yasal mülkiyeti belirsizliğini koruyor. Bons, vakfın mı yoksa Sui’nin arkasındaki kâr amacı güden kuruluş olan Mysten Labs’in mi bu önemli kısmı kontrol ettiğini sorguluyor.

Sui’nin Geleceği ve Şeffaflık

Sui'nin Geleceği ve Şeffaflık

Sui’nin bu zorluklarla başa çıkıp çıkamayacağı ve adil ve şeffaf bir token dağıtım modeliyle gerçek anlamda merkezi olmayan bir platform olarak ortaya çıkıp çıkamayacağı henüz bilinmiyor. Gelecek yıl, Sui’nin hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için güvenilir bir ekosistem oluşturma konusundaki kararlılığını göstermesi açısından kritik öneme sahip olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.