DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Stresten uzak doğanın içinde 200 TL’ye hafta sonu tatili!

03.05.2018
A+
A-
1 / 29

İstanbul gibi yorucu ve stres dolu bir şehirde yaşıyorsanız, bünyeye doğada güzel gün geçirecek rotalar gerekli. Bu hafta sonu gidecek bir yer bulamıyor ve baharın güzelliğinden mahrum kalmak istemiyorsanız size beş önerim var. Buralarda hem yeşilliğe doyacak hem de denizin tadını çıkaracaksınız. Üstelik fiyatlarda çok uygun…

Fotoğraflar: Alamy, otellerin web siteleri

2 / 29

1- Sea Valley Bungalows / FETHİYE
Muhteşem bir deniz, eşsiz koylar ve çam kokusuyla harmanlanmış harika bir hava… Fethiye’yi kısaca anlatmak istesek bunları kesin söyleriz.

3 / 29

Peki yeterli mi? Elbette değil. Çok daha fazlası var. Özellikle Kabak Koyu şehirden uzaklaşıp kendinize yakınlaşmanızı sağlayacak huzurun adresi…

4 / 29

Şehrin griliğinden sıkıldıysanız hafta sonu tatili rotanıza burayı ekleyin. Koya çok yakın tertemiz ve asla geri dönmek istemeyeceğiniz bir tesis de var: Sea Valley Bungalows…

5 / 29

Kabak Koyu’nun denize en yakın bölgesinde yer alıyor. 2011’de hizmete açıldı. Üç farklı kategoride toplam 19 ağaç eve sahip.

6 / 29

Geniş ve ağaçlık bir alan içinde tasarlanan tesiste, restoran, bar, havuz, oyun ve market alanı gibi her şey yer alıyor.

7 / 29

Geniş ve ağaçlık bir alan içinde tasarlanan tesiste, restoran, bar, havuz, oyun ve market alanı gibi her şey yer alıyor.

8 / 29

Bol bol denize girip, güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca birçok aktivite de mevcut. Tekneyle civar koy gezileri ve şelale yürüyüşleri bunlardan sadece birkaçı… Burada konaklamak isterseniz iki tercihiniz var: Denize bakan veya bahçeye bakan bir bungalov seçebilirsiniz. Denize bakanlar iki kişi 250 TL, bahçeye bakanlar ise 200 TL.

9 / 29

2- Endes Kamp / KAZDAĞLARI
Tanrıların kutsadığı, 850 yaşındaki anıt ağaçların, acıklı aşk hikâyelerinin, göl ve birbirinden güzel şelalelerin bulunduğu bir cennet Kazdağları.

10 / 29

Özellikle Adatepe ve Yeşilyurt köyleri huzura açılan birer pencere gibi… Dağ silsilesi Marmara ile Ege’yi birbirinden ayıran 40 km’lik bir uzunluğa sahip. Dede, Kaz, Eybek, Gürgen, Kocakatran, Küçükkatran ve Susuz gibi farklı dağlardan oluşan bölgenin Edremit sınırları içerisindeki 22 bin hektarlık bölümü ‘Kazdağları Milli Parkı’nda yer alıyor. Tam da şu sıralar bol bol yeşille doyacağınız bir hafta sonu için oldukça ideal…

11 / 29

Yalnız genelde buraları gezenler butik otellerde kalmayı tercih ediyorlar. Tüm butik oteller elbette güzel ama doğayla iç içe bir tatil için Endes Kamp’a gitmelisiniz.

12 / 29

Burada tamamen doğal malzemelerden yapılmış ağaç evlerde konaklıyorsunuz. Ayrıca tesis Kazdağları’nın doğal ürünlerine, yörenin lezzetlerini katarak sizlere tamamen organik yemekler sunuyor.

13 / 29

Aktiviteler de mevcut. Örneğin, kamp alanından başlayıp yine burada son bulan 7 km’lik, üç saatte tamamlanan bir parkur bulunuyor.

14 / 29

Parkurun 4,5 km’si çam ağaçlarının arasında patika ve dağ yollarında, 2,5 km’si Kirişlik Vadisi’nde nehrin akağına girerek onlarca doğal gölü bazen yüzerek bazen de yürüyerek tamamlıyorsunuz. Ağaç evde kalmak istemiyorsanız kamp alanın 20 adet ev de bulunuyor. Yarım pansiyon hizmet veren tesiste iki kişi konaklama fiyatı 340 TL.

15 / 29

3- Yel Değirmeni Bungalow / FETHİYE
Hafta sonunuzu ailecek geçirmek istiyorsanız en doğru adres: Yel değirmeni bungalow evleri… Burası Fethiye’de…

16 / 29

Tesis 2009’da işletmecisi ve doğa dostu olan Engin Bey ve arkadaşlarıyla beraber dışarıdan yardım almadan kendi imkanlarıyla hayata geçirildi. Çok da merkezi bir yerde bulunuyor.

17 / 29

Örneğin, Ölüdeniz Tabiat Parkı ve Kumburnu plajına 4, Babadağ’a 10 km uzaklıkta…

18 / 29

Ayrıca gelmişken Kıyıköy Harabelerini gezmeyi unutmayın tesise çok yakın. Peki burada sizleri neler bekliyor?

19 / 29

Hayvan severler için hayvanat bahçesi, verandaya gelen organik köy kahvaltısı, yeşille bütünleşmiş huzur dolu köşklerde akşam yemeği keyfi, bunlardan sadece birkaçı…

20 / 29

Ayrıca sebzeleri kendi üretimleri… Çok keyif alacağınız garanti… Kahvaltı dahil İki kişi konaklama fiyatı 300 TL.

21 / 29

4- Ağva Gizemli Nehir Bungalow – Hotel / AĞVA
İstanbul’a yakın olduğu için hafta sonu kaçamaklarının ve doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyenlerin ilk tercihi genelde Ağva olur. Üç tarafı suyla çevrili olan bölge, sakin yapısıyla dinlenmek ve keyif yapmak isteyenlerin gözdesi konumunda…

22 / 29

Yazın günübirlikçilerin akınına uğrasa da Ağva’yı keşfetmenin en uygun zamanı ilkbahar. Ulaşımı kolay olan bölge Göksu ve Yeşilçay nehirleriyle çevrili.

23 / 29

Hafta sonunuzu burada kalarak geçirmek istiyorsanız oteller bölgesinde, nehir kenarında yer alan Ağva Gizemli Nehir Bungalow iyi bir tercih.

24 / 29

Otel bünyesinde bir adet açık yüzme havuzu ve iskele restoranı bulunuyor.

25 / 29

Ayrıca hafta sonları canlı müzikli eğlence de oluyor. İki kişi kahvaltı dahil konaklama fiyatı 600 TL.

26 / 29

5- Ataol Beach & Bungalows / BOZCAADA
Bozcaada, hem ada kültürünü, hem de doğal güzelliklerini büyük bir huzur içinde sunuyor. Hazır kalabalık değilken gitmenin şimdi tam zamanı… Peki nerede kalmalı?

27 / 29

Ataol Beach & Bungalows, Bozcaada’nın cennet güzelliklerine sahip Tuzburnu koyunda yer alıyor.

28 / 29

Doğa ile iç içe, yeşil ile mavinin buluştuğu tesis, aynı zamanda açık yüzme havuzunun da bulunduğu Bozcaada’nın tek özel plajı.

29 / 29

Güne, doğanın sunduğu organik tatlarla hazırlanan köy kahvaltısında başlarken, akşam yemeğinde Bozcaada’ya ve Ege’ye özel lezzetler sunuluyor. İki kişi konaklama fiyatı 250 TL.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.