DOLAR 32,1972
EURO 34,9607
ALTIN 2.505,80
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Steam’de Half Life: Alyx ile yakalanan büyük galibiyet! Half Life: Alyx’in Steam’de büyük bir galibiyet yakaladığı görülüyor. Peki Steam’deki VR kullanıcı sayısı…

04.05.2020
A+
A-

VR başlıklar hala istenildiği değin yoğun bir şekilde kullanılmıyor. gerçi bu yılın mart ayında tanıtılan Half Life: Alyx VR başlık ile oynanmasıyla birlikte bu alandaki tanınırlığı artırmış gibi duruyor.

Valve’nin yayımladığı yeni verilere dayanak görülüyor ki nisan ayında VR başlık ekleyen kullanıcı sayısı 950 bin birey daha artmış oldu. Beklenenden çok seri artmış olan VR başlık kullanıcı sayısında Half Life: Alyx’in büyük payı var. yine de beklenilen kullanıcı sayısına ulaşamamış bu alanın hala gelişmekte olması ve değişik oyunların desteklerinin bulunmaması da büyük bir etken.

İlerleyen günlerde ise Steam’deki VR kullanıcı sayısı artan bir şekilde artması bekleniyor. Bu gerçi beklenen olsa da geçenlerde Valve, sanal hakikat platformu için macOS desteğinden vazgeçeceğini söylüyor. Bu alanın gelişmesini isteyen bir platform olarak hatalı adım attığı düşünülen Valve göre hemen şimdi yeni bir izah etme gelmemiş olsa da bu desteği çekmesi çağırmak VR başlıkla oyun oynayan kullanıcı sayısının düşeceği anlamına geliyor.

Half Life’ın ses getiren oyunlarından olan Alyx ise yüksek sistem gereksinimi ve VR başlık desteği ile uyarı çekmişti. Böylesine popüler bir oyunun VR başlık ile desteklenmesi alanın popülerliğini de artırmış gibi duruyor. Platformda Oculus ve Valve’nin Index VR başlıkları ile desteklenen oyunları oynamak mümkün.

Peki oyuncular en çok hangi VR başlıkları kullanıyor? Verilere kadar VR başlık kullanıcılarının yüzde 44.6’su Facebook’un Oculus VR başlıklarını kullanıyorken, yüzde 30’luk kısımsa HTC’nin VR başlıklarını kullanıyor.

Laf konusu veriler VR başlık ile oynanacak oyunlar alanının geliştirilmesine muavin olurken, bununla beraber Steam’deki VR kullanıcı sayısının 2.7 milyon kişiye ulaşmış olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.