DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Steam, İsmini ‘Çok Olumlu’ Yapan Uyanık Geliştiriciyi Banladı

19.02.2021
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Steam’de yer alan “Emoji Evolution” isimli bir oyunun geliştiricisinden bahsetmiştik. Uyanık geliştirici, Steam’deki listeleme sayfasında “Very Positive” (Çok Olumlu) ismini kullanarak, dikkatsiz oyuncuların bu oyunun çok beğeniliyormuş gibi görünmesini sağlamayı amaçlamış, amacına da ulaşılmıştı. Ancak Valve, olayın ortaya çıkmasından sonra harekete geçti.

Steam, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı ancak söz konusu geliştiricinin hesabını kapattı. Hal böyle olunca da söz konusu oyun, Steam’den kaldırıldı. Oyunun listeleme sayfasına ulaştığımızda, ana sayfaya yönlendirme yapıldığını görüyoruz. Yani Steam, bu hamleyle geliştiricinin oyununu ön plana çıkarmasını engellemiş oldu. Oyunun geliştiricisi, kendisine ulaşan Vice editörlerine bazı açıklamalarda bulundu.

“Sorun olacağını düşünmedim”

Emoji Evolution

Geliştirici, Steam’de yer alan ve oyuncuların fikrini bildiren bölüm ile oyunu geliştiren ve yayınlayan şirketin isminin, aynı renk tonuna sahip olduğunu belirtiyor. İsim yazarken de herhangi bir kısıtlama olmadığını fark eden geliştirici, bu durumu lehine çevirebileceğini düşünüp, böyle bir şey yaptığını ifade ediyor. Ancak bağımsız geliştirici, geliştirici ve yayıncı ismini “Very Positive” yaparken, başının Steam’le belaya gireceğini ve hesabının kapatılacağını hiç düşünmemiş.

Steam’in kendisini manipülasyon yapmakla suçladığını ifade eden bağımsız geliştirici, suçlamaları tümüyle reddediyor. Konuyla ilgili olarak Steam’le iletişim halinde olduğunu belirten geliştirici, herhangi bir kısıtlama olmadığı takdirde bu ismin herkes tarafından kullanılabileceğini, haliyle de Emoji Evolution’ın hikayesinin burada sona ermemiş olabileceğini söylüyor. Ancak bu durum, uzak bir hayal gibi görünüyor. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanırsa, sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.