DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

SSC, “Dünyanın En Hızlı Otomobili” Videosunun Yanıltıcı Olduğunu Kabul Etti

29.10.2020
A+
A-

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberde SSC Tuatara’nın maksimum 532.9 km/s, ortalama 508.7 km/s hıza ulaşarak dünyanın en hızlı seri üretim otomobili unvanını Koenigsegg Agera RS’ten aldığını aktarmıştık.

YouTuber Shmee150, SSC’nin paylaşmış olduğu ‘rekor’ videosunda hatalı veriler bulunduğunu iddia etmiş, ardından da bu iddialarını kanıtlayarak videonun montaj olabileceğini belirtmişti. Gerçekten de videoyu incelediğinizde telemetri verilerinin daha araç hareket etmeden devreye girmesi gibi küçük(!) hataların bulunduğunu görmek mümkündü.

tuatara rekor

Söz konusu iddialar ile ilgili açıklamalarda bulunan SSC, videoda birtakım tutarsızlıkların yer aldığını kabul etti. Ancak SSC’ye göre bu tutarsızlıkların nedeni rekor denemesi sırasında yapılan hatalar değil, videonun kurgusu sırasında yapılan hatalar. Kısacası rekor geçerli, video hatalı.

SSC, söz konusu video için Driven Studios ile çalıştığını belirtiyor ve suçun, videonun kurgusunu gerçekleştiren stüdyoda olduğunu ifade ediyor. Hem Driven Studios hem de SSC, rekor ile ilgili kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için yakın zamanda daha sade bir video paylaşacaklarını açıkladı.

ssc tuatara

YouTuber Shmee150, videoda aracın  fren aralıklarını baz alarak oluşturduğu basit denklem ile Tuatara’nın resmi olarak açıklanan hızlara ulaşamadığını, doğal olarak da rekoru kıramadığını iddia ediyordu. SSC, videodaki tutarsızlıkları kabul etse de rekorun geçerli olduğunun altını çiziyor. Yine de Guinness’in hala rekoru resmi olarak onaylamadığını ve SSC’ye karşı eleştirilerin gün geçtikçe daha yüksek sesle telaffuz edildiğini belirtelim.

Shmee150’nin SSC Tuatara’nın rekorunu sorguladığı video

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.