DOLAR 32,5847
EURO 35,0105
ALTIN 2.462,26
BIST 9.883,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Kaç kişi iPhone yenileme planı yapıyor?

14.03.2018
A+
A-

Loup Ventures adlı araştırma şirketi tarafından yapılan bir anket çalışmasına göre, iPhone kullanıcılarının beşte biri henüz duyurulmamış olan yeni modellerden birisine geçiş yapma planı yapıyor.

511 ABD vatandaşının katılım gösterdiği araştırmada, sadece 226 kişinin iPhone kullanıcısı durumunda. Sunulan veriler de bu kişilerin cevapları sonucunda şekillenmiş. Araştırmada, iPhone sahiplerinin yüzde 42’sinin cihazını bu yıl yenilemek istediği görülüyor. Yüzde 22’lik kısmınsa muhtemelen bu sonbahar aylarında duyurulacak yeni modellerden birini almayı planladığı ortaya çıkıyor. Mart 2017 tarihindeyse aynı araştırmada bu oranın yüzde 23 olduğunu belirtelim. Yani önceki nesil içinde durum benzer. Diğer taraftan yüzde 20’lik kısım iPhone 8 ve iPhone X modellerine geçmek düşüncesinde. Bu anlamda tasarım veya yenilik konusunda pek değişiklik sunmayan 2017 modellerin alıcı bulmaya devam edeceği ortaya çıkıyor.

Küçük ölçekli sayılabilecek ve yeni modeller hakkında henüz bir bilgisi olmayan araştırma katılımcılarının, tabii ki genel bir veri sunmak üzere ne kadar yeterli olacağı konusu tartışmaya açık.

:: Bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? iPhone sahibiyseniz yenilemeyi düşünüyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.