DOLAR 32,6007
EURO 34,8119
ALTIN 2.491,55
BIST 9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Spotify sesli asistanı ortaya çıktı!

15.03.2018
A+
A-

Siri ve Google Asistan gibi yapay zekalı asistanlar sayesinde, sesli komutları kabul edebilen Spotify, bu özelliği kendi içine eklemeye hazırlanıyor. Özelliğin devreye girmesiyle birlikte, açmak istediğiniz şarkıyı veya sanatçıyı söylemeniz, hiçbir tuşa dokunmadan, o şarkının çalmasını veya sanatçı sayfasının açılmasını sağlayacak.

Görüntüleri sızan sesli komut sistemi sadece bir başlangıç. İlk donanım ürününü tasarlamaya başlayan firma, hoparlörüyle birlikte sesli komut sistemini daha aktif bir şekilde kullanıma sunacak. Ancak, daha da önemlisi, sesli komut sistemi ile yapay zekalı asistanının temelleri de atılmış olacak.

Önce sesli komut, sonra yapay zekalı asistan

Şu an firma içerisinde test edilen sesli komut özelliği, testlerin bitmesinin ardından kullanıma sunulacak. Spotify’ın sesli komut ile temeli attığı sistem ise yapay zekalı bir asistana dönüşecek. Eğer iddialar doğruysa, Spotify, Siri, Alexa, Google Asistan ve Cortana‘ya rakip bir yapay zekalı asistan geliştiriyor.

Şu an yapay zekalı asistanın detayları hakkında çok az bilgi var, ancak sesli komut sisteminin kullanımına sunulmasının ardından, daha detaylı bilgiler gelmesini bekliyoruz.

:: Şirketin sesli asistanı Siri ve Google Asistan gibi rakiplerine kafa tutabilir mi? Görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.