DOLAR 32,2774
EURO 34,6528
ALTIN 2.413,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

SpaceX’in Starship ile yaptığı Ay planı belli oldu!

27.10.2019
A+
A-

SpaceX geçen ay yeni nesil Starship roketini tanıttığında Elon Musk da ayrıca yeni araç için iddialı bir test çizelgesi açıkladı. Roket büyük miktarda kargo ve yolcu taşımak üzere tasarlanmış. Bununla birlikte de hem tekrar kullanılabilir bir birinci aşamaya hem de tekrar kullanılabilir bir ikinci aşamaya sahip. Bu iddialı roketin yeni görevleri belli oldu.

Bugün, SpaceX’in Starship’e yönelik planları hakkında daha fazla ayrıntıyı Başkan ve COO Gwynne Shotwell, 2019 Uluslararası Astronomi Kongresi’nde açıklandı. Shotwell, şirketin şu anda Cocoa, FloridaBoca Chica ve Texas‘taki tesislerde inşa edilen Starship roketlerini test etme konusundaki hedefleriyle ilgili ayrıntıları anlattı.

“Bir yıl içinde Starship‘i yörüngeye sokmak ve 2022‘den önce de Ay‘a inmek istiyoruz. 2024 yılına kadar Ay’a inecek insanlar için kaynaklar olması için oraya kargolar yerleştireceğiz. Ve işler iyi giderse çok kısa süre içerisinde insanları Ay’a çıkartacağız.” dedi.

Şu an ise Starship sıçrama testleri gibi bazı ön testleri tamamlamaya devam ediyor. Ön testlerin ardından ilk görevi ise yaklaşık 20 kilometre yüksekliğe çıkarak ve hasar almadan Dünya’ya tekrar iniş yapabilmesi olacak.

Yüksek irtifa testi de tamamlandığında, yörünge testi bir yıl içinde başlayacak ve ardından insanlı test uçuşlarına geçiş yapılacak. Ve plan başarılı olursa yakın zamanda 2024 yılında insanlar Ay’a seyahat edebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.