DOLAR 32,3426
EURO 34,8553
ALTIN 2.383,69
BIST 10.250,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

S&P, bazı ABD bankalarının notunu düşürdü

22.08.2023
A+
A-

Kredi derecelendirme kuruluşu SP, zorlu faaliyet koşulları nedeniyle bazı ABD bankalarının kredi notunu düşürdü.

‘); }

S&P Global, fonlamaya ilişkin risklerin ve zayıf karlılıkların sektörün kredi gücünü zorlama olasılığı olduğunu belirterek çok sayıda ABD bankasının kredi notunu düşürdü ve görünümlerini revize etti.

S&P, Associated Banc-Corp ve Valley National Bancorp bankalarının kredi notlarını fonlama riskleri ve aracı mevduatlara olan yüksek bağlılığı nedeniyle düşürdü.

S&P, UMB Financial Corp, Comerica Bank ve Keycorp bankalarının kredi notunu da büyük mevduat çıkışları ve yüksek faiz oranlarını neden göstererek düşürdü.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de ABD’li birçok bankanın kredi notunu düşürürken başka bankaların durumunu da gözden geçirdiği uyarısında bulunmuştu.

S&P, notunda faiz oranlarındaki sert yükselişin pek çok ABD bankasının fonlama ve likiditesi üzerinde baskı yarattığını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.