DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Sosyal medya hesaplarıyla ilgili 410 kişi gözaltında!

25.03.2020
A+
A-

TV 24’de gündeme ilişkin açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Soylu, önemli açıklamalar yaptı. Koronavirüse ilişkin alınan tedbirler hakkında bilgi veren Bakan Soylu şunları söyledi:

“Küresel olarak ilk kez böyle bir krizle karşı karşıyayız. Hem dünyayı iyi takip ediyor ve izliyoruz, aynı zamanda neler yapabileceğimiz konusunda bir süreci yaşamaya çalışıyoruz. Hükümetimiz tarafından çok sıkı tedbirler alındı, bu tedbirler alınmaya devam ediliyor. 65 yaş kararı Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçeklemiş, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’yla alınan bir karardır. 65 yaş ve üstü yayıcı olarak görülüyor. Hayır böyle değil, çabuk etkilenebilecek bir yaş grubunun sahip olduğu risk unsuru. Bizim görevimiz onları korumak. Sosyal medyada, bu konu kabul gördü. Ama meseleyi tahrik etmek isteyenler, istismar etmek isteyenler var. Bin 748 hesap tespit ettik, bunların yüzde 60’ı terör örgütlerine ait hesaplar. FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C. 65 yaş ile ilgili yaptığımız toplantının faydalarını da görüyoruz. Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturduk, herkesle el birliği içinde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayabilmek için Türkiye’ye örnek bir çalışma sergilenmektedir. 239 bin 984 talep geldi. Bunun 209 binine ulaşıldı. Geri kalanı da bilgi amaçlı. 65 yaş üstünde yalnız, hasta, kimsesiz kimselere de ulaşılıyor. 65 yaş üstü için koliler hazırlıyoruz. Bir haftalık erzağı da gönderme fırsatımız var.”

TRAFİK YOĞUNLUĞUNUN AZALMASI

İşyerlerinin kapatılması konusunda açıklama yapan Soylu, “211 bin 326 işyeri umuma kapanmış durumda. Bunları takip ediyoruz. Bin 542’si için idari işlem yapıldı” dedi.

“Şehirlerarası taşımacılık da yüzde 83 azaldı” diyen Bakan Soylu şehir içi trafiğinin de ortalama yüzde 65 yoğunluk düşmesi olduğunu ve toplu taşıma araçlarında yüzde 65’in üzerinde düşüş olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, “İçişleri Bakanlığı olarak 13 milyon vatandaşımıza mesaj gönderdik. Evde kalmalarının sağlıkları açısından daha iyi olduğunu ifade eden mesaj gönderdik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.