DOLAR 32,2655
EURO 34,7288
ALTIN 2.399,48
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Sony Xperia 1 II, 2 uygulamaya veda ediyor Sony Xperia 1 II, Album uygulaması ve Lifelog yazılımı için değiştirildi. Japon işyeri, bu 2 kullanım…

24.06.2020
A+
A-

Japon firmanın en iyi uygulamaları aralarında yer aldığı söylenen Album, fotoğrafları ve videoları depolayan bir yazılım olarak hizmet veriyor. Xperia ile özdeşleşen bu uygulama, çoğu kullanıcının Xperia 1 II’de de bakmak istediği bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor.

Google Play Store’dan indirilebilen bu uygulama ne eyvah ki bu modele daha önce yüklenmiş bir şekilde gelmedi. Sony’nin bu hamlesi bir takım kullanıcıları şaşırtmıştı ve Album uygulamasının geleceği hakkında değişkenlik uyandırmıştı.

Bu kullanım artık Xperia 1 II’de desteklenmiyor. Bu telefon adına kullanılamaz bir hâle getirilen Album uygulaması, Xperia modellerinin göz bebeği olarak görülüyordu. bunun dışında Sony cephesinden bir fena haber daha geldi.

Spor yapanlar için piyasaya sürülen ve Sony’e ait olan Lifelog uygulaması da ortadan kaldırılacak. Lifelog, 1 Ağustos 2020 tarihinden daha sonra işlevselliğini yitirecek. Japonya merkezli ekipten bu konuya ilişkin gelen yorumlama şu şekilde:

“Temmuz ayından sonradan hiçbir bilgi senkronize edilemeyecek. Elinizdeki cihazda bulunan ve bu gerçekte yer alan eski bilgiler kalacak. Eğer bu uygulamayı 1 Ağustos 2020’den daha sonra silerseniz tüm verileriniz her tarafta geri döndürülemeyecek şekilde silinecek.”

Kullanıcılar eğer yeni bir cihaza geçmeyı düşünüyorsa ve eski bilgilerini orada kullanmak istiyorsa senkronizasyon işlemini yerine getirmek zorunda. Bu işlemin 31 Temmuz 2020’ye kadar yapılması gerekiyor.

Yeni bir cihazı kullanmaya başlayan ve Lifelog uygulamasında yer alan bilgilerini korumak isteyen kullanıcılar, senkronizasyon işlemini bitirmek için Lifelog uygulamasını bu cihaza yüklemeli ve ilgili hesaba giriş yapmalı.

Eski verilerini korumak isteyen ve cihazını değiştirmeyen kullanıcılar ise profil menüsünde yer alan “verileri dışa aktar” seçeneğini kullanmalı. Dışa aktarılan veriler, 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren baştan içe aktarılamayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.