DOLAR 32,5345
EURO 34,9749
ALTIN 2.433,76
BIST 9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Sony: PS5, PS4 kadar boşa enerji harcamayacak

23.09.2019
A+
A-

PS5 enerji tüketimi ile ilgili bilgi resmi kaynaktan geldi. Sony, yeni nesil konsolun uyku modu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, PS5 daha verimli bir uyku moduna sahip olacak.

Sony Interactive Entertainment’ın Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, oyun endüstrisinde sürdürülebilirliği artıracak yeni Planet for Play planları hakkında bilgiler verdi. PS5’i daha verimli hale getirmek isteyen şirket, bileşenlerin tek bir tabaka üzerinde tutulduğu yonga sistemini kullanacak. Ayrıca, enerji tasarrufu sağlayan askıya alma modu da yeni konsol ile birlikte gelecek. Bu mod kullanıcıların cihazlarında daha başarılı bir enerji tasarrufu elde etmesini sağlayacak. Bu enerji tasarrufunun 0.5W seviyesinde olduğu söyleniyor.

Sony‘nin açıklamasına göre, bir milyon kullanıcının bu güç tasarrufu özelliğinden faydalanması sonucunda, ABD‘deki ortalama 1000 evin kullanımına eşdeğer miktarda enerji tasarrufu sağlanacak.

Konsolunda enerji tasarrufuna odaklanan şirket, aynı amanda oyun servislerinin karbon ayak izine de bakıyor ve veri merkezlerinin enerji verimliliği ile ilgili aldığı önlemleri değerlendiriyor.

Sony, iklimi nötr hale getirmek için çaba gösteren şirketlerden yalnızca biri. Aynı şekilde, Amazon’un, Google’ın ve Facebook’un da bu konuyla ilgili çalışmaları olduğunu biliyoruz.

PS5 ne zaman piyasaya çıkacak? Şimdilik bu sorunun yanıtı bilinmiyor. PS4‘ten daha çevreci olacak olan konsolda AMD Ryzen CPU ve özel bir GPU kullanılacak. Konsol, PS4 oyunları ve PlayStation VR için geride dönük uyumluluk sunacak. Depolama tarafında sabit disk yerine SSD kullanılması yükleme sürelerini artıracak. Ayrıca daha net ve temiz görüntü için konsolda ışın izleme teknolojisi kullanılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.