DOLAR 32,2062
EURO 34,7995
ALTIN 2.449,00
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Face ID, Siri kullanılarak nasıl kapatılır?

24.12.2017
A+
A-

Apple, OLED ekranlı yeni telefonu iPhone X ile birlikte Touch ID teknolojisinin yerine geçecek olan Face ID‘yi tanıttı. Şirktim Touch ID’ye göre çok daha güvenli diye lanse ettiği sistemi aşmak için profesyonel çalışmalar yapmak gerekiyor.

Yüz tanıma sistemini ayarlara girmeden iPhone X üzerindeki ses tuşlarına ve güç tuşuna aynı anda basılı tutularak devre dışı bırakmak mümkün.

Apple sistemin farklı senaryolara karşı temassız olarak devre dışı bırakılabilmesi gerekebileceğini düşünmüş. iPhone X’un çeşitli denetleme noktalarında polis tarafından incelenmek istenebileceği ya da telefonu arkadaşınıza verdiğinizde şifre girerek devre dışı bırakmak yerine uzaktan devre dışı bırakabilmek için Siri kullanılabileceği düşünülmüş.

Böyle durumlarda Siri’ye ” Hey Siri, kimin telefonu bu” demeniz yeterli. Bu komut Siri tarafından hemen tehlike çağrısı olarak algılanır ve Face ID devre dışı bırakılır. Yöntem Touch ID’li cihazlarda da çalışıyor. Yani Touch ID’yi de uzaktan kapatmak mümkün.

iPhone X’da sistemin tekrar çalışması için de “Hey Siri, elveda” komutunu vermeniz yeterli. Aynı komutu Touch ID’li cihazlara vererek Touch ID’nin tekrar devreye girmesini sağlayabilirsiniz.

:: Sizce Apple’ın yüz tanıma sistemi yeterince hızlı ve güvenli mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.