DOLAR 32,2919
EURO 35,0340
ALTIN 2.477,80
BIST 10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Çocuklar iOS korumasını atlattı!

28.09.2018
A+
A-

Çocukların telefonlar başında uzun saatler boyunca vakit geçirmesinin önüne geçmeye çalışan Apple, Ekran Süresi özelliğini iOS 12 ile kullanıcılara sundu.

Haberimize konu olan olayı bir Reddit kullanıcısı paylaştı. 8,700 tane olumlu oy alarak yukarılara çıkmış olan başlıkta, paylaşımı yapan kullanıcı, yedi yaşındaki çocuğunun Ekran Süresi ile belirlenen zamanlayıcıyı sıfırlamak için uygulamayı sildiğini, daha sonra App Store’dan tekrar indirdiğini ve oyunu oynamaya devam ettiğini fark etmiş.

Oyunu her silip tekrar yüklemesi sonrasında zamanlayıcı sıfırlanmış olduğu için, Ekran Süresi hiçbir işe yaramıyor. Paylaşımı yapan kullanıcı ise durum hakkında “çocuğumun yaptığına sinirlenmekten çok hayranlık duydum” diyerek düşüncelerini belirtmiş.

Şimdilik bu durumu uygulama yükleme kısıtlamasını da açarak çözebiliyorsunuz fakat bu durumda, uygulamalarınız güncelleme alamayacak. Sanıyoruz ki Apple, sonraki güncellemeler ile bu durumu çözecek. Bakalım çocuklar, güncellemeden sonra korumayı atlatmak için ne gibi yollara başvuracak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.