DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Sony, Corona virüsü sorunları ile karşı karşıya

30.03.2020
A+
A-

Malezya’daki üretim tesislerinin her ikisi de, hükümet kararı ile 18 Mart’tan bu yana kapalı durumda. Ayrıca İngiltere hükümeti tarafından da 20 Nisan’a kadar Galler’deki üretim tesisini kapatması emredildi. Şirket, Corona virüsü nedeniyle dünya genelindeki perakendeci kapanmalarının yanı sıra Sony’nin elektronik ürünlerinin satışının da etkilendiğini söyledi.

Sony, tedarik zinciri sorunları ile karşı karşıya

Duyuru ayrıca Sony’nin ofislerinin bir kısmını dünya çapında kapattığını belirtiyor. Ocak ayı sonlarında, Japon teknoloji devi Çin’deki üretim tesislerinin dördünü kapattı. Bu tesisler daha sonra 9 Şubat’ta yeniden açıldı ve kademeli olarak operasyonları yeniden başlatmaya başladı. Ancak Sony, Çin tedarik zinciri sorunlarının hala devam ettiğini belirtti. Sony konuyla ilgili olarak “Tedarik zinciri sorunları devam etse de virüs etkisini kaybetmeye başlıyor.” ifadesinde bulundu.

PlayStation Türkiye’den indirimler hakkında açıklama

PlayStation Türkiye indirimler hakkında bir duyuru yaptı. Geçtiğimiz günlerde konsol oyuncuları PlayStation Store’da yaşananlar nedeniyle boykota başlamıştı.

Yeni ürünler için potansiyel risk devam ediyor

İzolasyon kuralları ve Corona virüsü önlemleri kapsamında getirilen kısıtlamalardan da etkilenen Sony, yeni ürün lansmanları için yardımcı olması gereken mühendislerini, Çin ve Güneydoğu Asya’daki üretim merkezlerine gönderemiyor. Akıllı telefon pazarındaki satışlarının Corona virüsünden dolayı yavaşlayacağını düşünen teknoloji devi, bunu potansiyel bir risk olarak değerlendiriyor.

Potansiyel risk Sony’nin fotoğraf makinalarını da ilgilendiriyor. Örneğin, bu sene piyasaya sürülecek olan a7S III kamerası gibi ürünlerde gecikme yaşanabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.