DOLAR 32,3363
EURO 35,1567
ALTIN 2.244,16
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Son dakika: Yerli otomobil tanıtım tarihi açıklandı! Hakkında birçok açıklamanın yapıldığı Türkiye’nin yerli otomobili için tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı…

20.12.2019
A+
A-

Bir süredir yerli otomobil tanıtım tarihi ile ilgili sızıntılar basında dolaşıyordu. Aslında 14 Aralık günü tanıtılacak olan otomobilin tanıtım tarihi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun ajandası nedeniyle ertelenmişti. Şimdi ise nihayet Türkiye’nin yerli otomobili için düğmeye basıldı. Yerli otomobil tanıtım tarihi 27 Aralık.

Gebze’de tanıtılacak otomobil için heyecanlı bekleyiş daha da arttı diyebiliriz. Tanıtıma 1 hafta gibi bir süre kala, gelin otomobilin şimdiye kadar bilinen tüm özelliklerine bir kez daha yakından bakalım.

İlk olarak Türkiye’nin yerli otomobili elektrikli bir SUV olacak. Kısa süre önce otomobilin tasarımında İtalyanların imzası olduğu ortaya çıkmıştı. Ferrari, Peugeot, Alfa Romeo ve Maserati gibi önemli markalarda imzası bulunan Pininfarina, yerli otomobilde de hünerlerini gösterecek.

Elektrikli aracın evdeki normal bir priz ile 10 saatte şarj olabildiği söyleniyor. DC şarj ünitesinin kullanılması durumunda ise bu süre 30 dakikaya inecek.

Otomobilde akıllı bir asistan bulunması bekleniyor. Bu sayede bağlantılı cihazlarla iletişimde kalacak olan yerli otomobil, teknolojiyi kullanıcısının hayatını kolaylaştırmak için kullanacak.

Yerli otomobilin fiyatı için tahminler 150 bin TL ila 200 bin TL arasında olacağı yönünde.

Ancak, otomobil ile ilgili en net bilgileri 27 Aralık günü alacağımızı belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.