DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

SON DAKİKA: Spotify, Yayın Lisansı İçin RTÜK’e Resmen Başvurdu

15.10.2020
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde RTÜK, resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bir uyarıda Spotify dahil dört web sitesine lisanssız yayın yaptıkları gerekçesiyle lisans başvurusunda bulunmaları için 72 saat süre tanımıştı. Söz konusu 72 saatlik süre bugün sona eriyordu ki Spotify kullanıcılarını rahatlatan haber geldi.

Dün sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberde RTÜK’ün Spotify’ın Stockholm’deki birimiyle iletişime geçtiğini ve lisans konusundaki gereklilikleri aktardığını, Spotify’ın da lisans almayı ve Türkiye’de bir temsilcilik açmayı kabul ettiğini belirtmiştik. Bu konudaki ilk resmi açıklama, RTÜK üyesi İlhan Taşçı’dan geldi.

“Spotify, lisans için RTÜK’e resmen başvurdu…”

spotify

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Spotify, 72 saatlik sürenin dolmasına dört saat kala lisans için RTÜK’e resmen başvurdu…” ifadelerini kullanan Taşçı, böylece Türkiye’deki Spotify kullanıcılarının içlerini rahatlatmış oldu.

Konuyla ilgili olarak RTÜK’ten yapılan açıklamada ise, “Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisinde müracaatını yapmıştır.” ifadeleri kullanıldı. Böylece Spotify’ın Türkiye’de erişim engeline takılması gibi bir durum kalmamış oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.