DOLAR 32,5826
EURO 34,8020
ALTIN 2.413,05
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Son Dakika.. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş’a Destek Verdi! Bahçeli’nin tehdit ettiği Yavaş’ı “Onun arkasında biz varız!” Diye Savundu

01.12.2021
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş Vakfı anma etkinliğinde çıkan olaylarla ilgili dün yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı suçlayarak, “Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır” diye konuştu. 

MHP lider Devlet Bahçeli’nin konuşmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin Mansur Yavaş’a yönelik tehdidi hakkında ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, “Mansur Yavaş Siyasi tartışmalardan uzak duran biri. Belediye başkanlığı yapıyor, herkesi kucaklayan birisi. Neden böyle bir suçlama yapıldı? Akıl alır gibi değil” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının arkasından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a destek geldi. Akşener, Bahçeli’nin tehdit ettiği Yavaş’ı, ” Onun arkasında biz varız, Ankaralılar var.” diyerek savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Mansur Yavaş’ı savunmasıyla, Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli ile tekrar karşı karşıya gelmiş oldu.

Mansur Yavaş Cevap Vermemeyi Tercih Etti

Mansur Yavaş’tan yanıt sosyal medya hesabı üzerinden geldi. Konu hakkında Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Milletimizin iradesi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmemin ardından, bu makamın getirdiği sorumluluk ve prensiplerim gereği 2.5 yıldır hiçbir siyasi demeç vermedim. Bu sorumluluk ve prensip gereği, bundan sonra da ilgimiz olmayan konulardan dolayı hakkımda yapılan siyasi açıklamalara bir yanıt vermeyeceğim. Hemşehrilerime söz verdiğim üzere sadece ve sadece 6 Milyon Ankaralının mutluluğu ve huzuru için yaptığım çalışmalara aynen devam edeceğim.” dedi.

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeminde de bu konu vardı. Yavaş’a destek olan Akşener, “Yok öyle yağma Sayın Bahçeli. Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız; Ankaralılar var. Milletin nefesi esas sizin ensenizde. O sandık elbet milletimizin önüne gelecek. O gün geldiğinde nefesi de iradeyi de göreceksiniz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.