SOLOTÜRK Gösterisi Eskişehir’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusuyla Yaşatıldı
Eskişehir’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu, SOLOTÜRK gösterisiyle parladı; milli gurur ve heyecan bir arada yaşandı, unutulmaz anılar birikti.
SOLOTÜRK gösteri ekibi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Eskişehir’de uçuş gösterisi gerçekleştirdi. Etkinlik öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü korosu ile Muharip Hava Kuvvetleri Bandosu sahne alarak alanda bulunan vatandaşlara müzik ziyafeti sundu.
Parkı dolduran büyük kalabalık, çocuklardan yetişkinlere herkes, uçuş saatini heyecanla bekledi. Yaklaşık 30 dakikalık gösteriyi, Hava Pilot Yarbay Murat Bakıcı yönetimindeki SOLOTÜRK ekibi gerçekleştirdi ve gökyüzünde nefes kesen akrobatik hareketler sergiledi. Vatandaşlar, uçağın harikulade manevralarını cep telefonlarıyla kaydetti.
Torunum SOLOTÜRK sevgisiyle büyüyor – Arif Uzun, oğlunun ve torununun bu özel anı heyecanla izlediğini şu sözlerle belirtti: “Muhteşem bir gösteriydi; Türk gücünü gösteren bu uçuşu birlikte izlemek büyük mutluluk. Provaları da görmüştük, şimdi asıl gösteriyi izlemek ayrı bir keyifti. Torunum 4 yaşında ve ileride pilot olmak istiyor.”
Asker sevdamız uzun yolculuklarda da sürüyor – Gösteriyi izleyen Yaşar Er, oğluyla birlikte en büyük gururu yaşadıklarını ifade etti: “Asker sevgisi benden geliyor; ben Kayseri 1. Komando Tugayı’nda paraşütçü olarak görev yaptım. Oğlumun da ileride asker olmasını çok isterim.” 8 yaşındaki Kaan Er ise, SOLOTÜRK’ün hareketlerini hayranlıkla izlediğini söyleyerek, “İleride astsubay olmak istiyorum” dedi.
Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı; Haberler.com