DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Solaryum Takıntısı Cilt Kanserine Neden Oldu!

02.10.2021
A+
A-

Bronzlaşma bağımlısı olan Mairead Mcguire, hiç beklemediği bir biçimde cilt kanserine yakalandı. Solaryum cilt kanserine neden olur mu? Detaylar haberimizde…

Bronzlaşma bağımlısı olan Mairead Mcguire, hiç beklemediği bir biçimde cilt kanserine yakalandı.  Solaryum takıntısı olan Mairead Mcguire, solaryumu haftada üç ve ya dört kez kullandığını belirtti. 29 yaşındaki genç kadın, 13 yıldır solaryum cihazlarını yoğun bir biçimde kullanıyordu. Mcguire, cildinde meydana gelen yarayı ilk fark ettiğinde bu yarayı önemsemedi ve solaryumu kullanmaya devam etti. 

Genç kadın ihmalsizliğini açıklarken şunları kaydetti: “Doğal olarak açık tenliyim ve kendimi daha çok bronzlaşmış seviyorum, bu yüzden 15 yaşında solaryum cihazlarını kullanmaya başladım ve takıntılı hale geldim. O kadar bağımlıydım ki artık bronzlaştığımı bile söyleyemezdim ama diğer insanlar rengine bak diyordu ve bu yüzden solaryuma gitmeye devam ettim. Kafamda küçük bir yumru fark ettim ama birkaç ay bunu görmezden geldim ve solaryuma devam ettim.”

Cildinde meydana gelen değişimlerin sonrasında doktora gitmeye karar veren Mcguire’ye bunun önemli bir şey olmadığı sadece bir cilt lekesinden ibaret olduğu söylendi. Yüzündeki değişimden hoşnut olmayan geç kadın bu yarayı tam 4 kez aldırmaya çalıştığını ifade etti.

KANSER ŞÜPHESİ BİLE SOLARYUMDAN VAZGEÇİRMEDİ!

Mairead bu süreci anlatırken, “Doktor onu birkaç kez dondurarak çıkardı, ancak daha da kötüleşmeye devam etti ve hızla büyümeye, en ufak bir dokunuşta acımaya ve kanamaya başladı. Kafamın arkasında kanser olabileceğinden endişelendim ama bu beni solaryuma gitmekten alıkoymadı çünkü doktor endişelenecek bir şey olmadığını söyledi. Topak büyüdükçe gerçekten kendimden emindim, bu yüzden saçımı gizlemek için farklı şekilde model yapardım” sözleriyle ifade etti.

Geçen zamanın ardından yumru ağrılı bir almaya başladı Mairead,  tekrar doktora başvurdu bu sefer ise cildindeki yumrunun kanser bulgusu olduğu söylendi. Mairead cilt kanserine yakalanmıştı. Cilt kanseri ise UV ışığına aşırı maruz kalma ve yoğun solaryum kullanımından kaynaklanabilir.

Cilt kanseri teşhisinin ardından Mairead, solaryumu sonsuza dek bırakmaya kararı aldı. Mairead, cilt kanserini yendi şimdilerdeyse diğer insanları solaryum tehlikesi konusunda uyarıyor.

SOLARYUM MAĞDURU KADIN BU YÖNTEM HAKKINDA UYARIYOR!

Mairead yumrunun oluşma sürecini dile getirirken  “Çok küçük başladı ve siğil gibi büyüdü ve büyümeye devam etti. Kovid başladıktan sonra yapabileceğim tek şey doktora fotoğraf göndermekti. Bir ay içinde iki katına çıktı ve doğru görünmediğini söyledi, bu yüzden beni bir uzmana acil olarak sevk etti ve ertesi hafta görüldüm. Dermatolog, kanserli olmak için çok fazla kan damarı varmış gibi göründüğünü ama yine de çıkardığını ve kanserliyse iki hafta içinde temasa geçeceklerini söyledi. Bir solaryuma daha girmeye giderken aradılar ve kanser olduğunu söylediler. Gözyaşlarına boğuldum ve ona söylemesi için annemi aradım ve sonra arkamı dönüp doğruca eve gittim” diye belirtti.

YÜZÜMDEKİ İZ BİLİNÇLENDİRİYOR!

Mairead tedavi süresi için şunları söyledi: “Gerçekten korkutucuydu ve durumu daha da kötüleştiren Kovid yüzünden kendi başıma gitmek zorunda kaldım. Ameliyat sonrası ağrı korkunçtu, bir hafta boyunca yatalak kaldım ve ağrı çok kötü olduğu için kusmama neden oldu. Yüzümde bir iz bıraktı ve bu konuda oldukça bilinçliyim çünkü insanlar yüzüme baktıklarında bunu her zaman görecekler ama bu her gün ne kadar şanslı olduğumu hatırlatıyor. Kanser kafamın içinde değil de dışında büyüdüğü için çok şanslıydım, yoksa çok daha kötü olabilirdi” 

Mairead cilt kanserinin kendi başına gelebileceğini hiç düşünmediğini vurgulayarak “Aslında ne kadar tehlikeli olduklarının farkında değildim. İnsanların cilt kanserine yakalandığını duydum ama bunun benim başıma geleceğini hiç düşünmemiştim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.