DOLAR 32,3373
EURO 34,7963
ALTIN 2.389,24
BIST 10.227,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Covid-19 Belirtileri Baş Ağrısı

09.06.2020
A+
A-

Covid19 belirtileri baş ağrısı; salgın alanı genişledikçe virüsün belirtileri hakkında daha artı data alınıyor. Covid 19 salgını dahilinde baş ağrısının ayırt edici bir nitelik olup olmadığını sizin için araştırdık!

Covid 19 Belirtileri Hakkında İnceleme

Covid19 belirtileri baş ağrısı doğruca bu hastalığın belirtilerinden biridir şeklinde bir izah etme yapmanın fazla da akla yatkın olmayacağının belirtilmesi gerekiyor. Baş ağrısının çoğu bambaşka sebebi olabilir. Mevsim geçişlerinden migren ataklarına değin birçok sebeple meydana gelebilir.

Baş ağrısı çeken şahısların salgın sebebi ile mikrop kaptıklarını söylemenin doğru bir yaklaşım olmayacağı uzmanlar tarafından belirtiliyor. Baş ağrısına gelinceye dek salgının fazla daha net belirtileri bulunuyor. Bu belirtilere odaklanarak daha kesin sonuçlar olmak rasyonel olacaktır. Belirtiler ne derece erken ayrım edilirse şahısların daha net tedbirler ile ayrı kişilere bulaştırma olasılığının da öyle düşeceği dile getirilmelidir.

En Net Belirtiler Nelerdir?

Covid19 belirtileri baş ağrısı gibi silik belirtilerden ziyade daha net belirtiler üzerine yoğunlaştırmak daha akılcı olacaktır.

Hastalığın en net belirtileri arasında yüksek ateş başı çekiyor. Yüksek ateşin uzun süreli olması ve bir türlü düşmemesi öteki hastalıklardan ayıran net özelliklerdendir. Kuru öksürük de çoğunlukla meydana gelen sorunlar arasında bulunur. Öksürüğün balgamsız olması ve rahatsız edici derecede ve hatta solunumu tehlikeye atacak değin pozitif olması ayırt edici boyutlar arasında bulunuyor!

Bu belirtileri fark ettiğiniz anda süre geçmeden Covid 19 için tahsis edilen hattı armalısınız. En güvenli şekilde alınarak yerinde hastane ortamına götürülmeniz ve tedavinin başlatılması için zorunlu olan bütün önlemler alınmıştır.

Lezzet ve Koku Kaybına Uyarı

En kafa karıştırıcı unsurların başında lezzet ve koku kaybı gelmektedir. Hastalığın birincil evrelerinde bu nesil belirti saptama edilmemiştir. Her virüs gibi Covid 19 da mutasyona uğramış ve hem hastalığın seyri hem de doğrudan doğruya belirtileri farklılık göstermiştir.

Tat ve koku kaybı öteki griplerde de hafif düzeyde meydana gelebiliyor. Lakin salgın kapsamında az daha tat ve koku alma imkanının 0a yaklaştığının belirtilmesi gerekiyor. Seri ve sorunsuz bir biçimde tat ve koku kaybını ayrım ettiğiniz anda takviye hattından takviye almalı ve hiç kimse ile temas etmeden hastaneye gelmelisiniz. Bu şekilde diğer kişilere bulaştırma olasılığı olmadan tedavi aşamasının başlaması mümkün kılınabiliri.

Nasıl Tedbir Alınmalıdır?

Rahatsızlık olasılığının minimum seviyeye indirilmesi için kuşkusuz sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor. Yalnızca sosyal uzaklık değil aynı zamanda bu mesafenin maske kullanımı ve durmadan el yıkama ile desteklenmesi gerekiri. Ancak bu şekilde çevrenizde bulunan hasta kişilerden asgari oranda etkilenme fırsatını da elde edebilirsiniz. Alınan önlemler ile beraber salgının daha kontrollü yayılması ve hastane sisteminin çökmemesi global manada başlıca hedeftir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.