DOLAR 32,3801
EURO 34,6861
ALTIN 2.398,65
BIST 10.080,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Solana Platformunda Airdrop Trendi

Solana platformunda airdrop trendi hakkında en güncel bilgiler burada! Solana airdrop’ları, nasıl katılacağınız ve ne tür fırsatlar sunduğu hakkında detaylı bilgi alın.

17.04.2024
A+
A-

Akıllı sözleşmeleriyle bilinen yüksek hızlı blockchain platformu Solana, son zamanlarda airdrop etkinlikleriyle gündemde idi. Kullanıcı katılımını teşvik etmek için ücretsiz token dağıtımı olan airdrop’larda bir artış gördü. Ancak bazı projelerin airdrop’ların ardından kilitli değer (TVL) ve token fiyatlarında önemli düşüşler yaşamasıyla bu eğilim ivme kaybediyor gibi duruyor.

Solana Platformunda İvme Azaldı

Solana platformu, Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere, airdroplarla gündemde idi. Ancak bu ilgi, son haftalarda son buldu. Solana üzerine kurulu merkezi olmayan bir bahis platformu olan Parcl, bunun en iyi örneği. 3 Nisan’daki airdrop anlık görüntüsünden bu yana proje, kitlesel bir geri çekilmeye tanık oldu. Bu da sadece iki hafta içinde TVL’de %40’lık şaşırtıcı bir düşüşe yol açtı. DefiLlama verileri, Parcl’ın TVL’sinin düşüşüne işaret ediyor. Veriler, bu yazının yazıldığı sırada 184,5 milyon dolardan 110,69 milyon dolara düştüğünü gösteriyor.

Wormhole ve Tensor’da Düşüş

Wormhole ve Tensor’da Düşüş

Airdrop sonrası yaşanan bu çöküşte Parcl yalnız değil. Wormhole’un W ve Tensor’un TNSR’si gibi diğer Solana tabanlı tokenler de zarar gördü. 3 Nisan’da piyasaya sürülen W, değerinin %56,4’ünü büyük oranda kaybetti. Diğer yandan, NFT platformunun token’ı TNSR, airdrop’undan bu yana değerinin yarısını kaybetti.

Solana’da Airdrop Çılgınlığına Devam

Solana’da Airdrop Çılgınlığına Devam

Son zamanlardaki bu aksiliklere rağmen Solana’da airdrop çılgınlığı devam ediyor. Drift ve Zeta Markets gibi merkezi olmayan borsalar, sırasıyla yönetim tokenleri DRIFT ve ZETA’nın yaklaşan airdroplarını duyurdu. Bu ısrar, airdropların etkinliğine ilişkin endişelere rağmen kullanıcıları çekme gücüne olan inanca işaret ediyor.

Solana’ya Yönelik Genel Zorluklar

Solana'ya Yönelik Genel Zorluklar

Solana’nın kendisi de son haftalarda ek zorluklarla karşılaştı. Ağ, şüpheli spam işlemlerinden kaynaklanan önemli bir tıkanıklık yaşadı. Geliştiriciler bu sorunları çözmek için güncellemeler dağıtırken, olay genel ekosisteme başka bir belirsizlik katmanı daha ekledi. Dahası, kripto pazarındaki genel kriz Solana’nın amacına yardımcı olmadı. En iyi 30 kripto para birimini temsil eden GMCI 30 endeksi, Orta Doğu’daki son jeopolitik gerilimlerin yatırımcıların riskten kaçınmasını artırmasıyla geçen hafta %13,79 düştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.