DOLAR 32,5188
EURO 34,7980
ALTIN 2.420,47
BIST 9.754,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Şok!.. Müşterisinin yatırımını iç etti!

11.05.2020
A+
A-

Sabahtan Gazetesi’nden Istek Yaman’ın haberine tarafından müşterisinin İstanbul şirketine yatırdığı paranın yurtdışına kanunsuz şekilde kaçırdığı belirlenen İnvestAZ Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev ve genel koordinatörü hakkında dava açıldı. İş adamı Guliyev ve öteki şüphelilerin 17’şer yıla değin hapisle cezalandırılması isteniyor. İş adamı Yunus Akgün geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. İnvestAZ’ın İstanbul’daki bir banka hesabına “Yunus Akgün Yatırım” açıklaması ile 136 bambaşka havale ile toplam 891 bin 753 dolar yatırdığını gösteren Akgün, gönderdiği paraların hesap yetkilisinin şirketin genel koordinatörü ve idare heyeti üyesi Ümit Arca’nın kontrolünde olduğunu belirtti.

Akgün, yatırmış olduğu paranın, herhangi bir swift talimatı olmamasına rağmen Ümit Arca kadar yurt dışına ricası dışında gönderildiğini öğrendiğini kaydetti. Soruşturma dahilinde ifadesine başvurulan Akgün, “Mağduriyetimin cevabını verecek bir muhatap bulamadım” yorumunu yaptı. Akgün, kanımca Bakü’ye gitmesine karşın orada da kimsenin kendisiyle görüşmediği belirtti. Soruşturma zarfında, Akgün’ün şirket adına yaptığı “yatırım amaçlı” havalelerin hiçbir şekilde işleme konmadığını, işlemlerin göstermelik olduğunu, ‘İnvestAZ’ın her işlemi gün sonunda bağlı olduğu bankaya bildirmesinin hukuki yükümlülük olduğu halde bu işlemleri hiçbir zaman yapmadıklarını ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında şirketin idare heyeti başkanı Elshan Guliyev, idare heyeti üyesi Jeyhun Abdullayev ve genel koordinatör Ümit Arca’nın, ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadelerine başvuruldu. Üç güvenilmez de müştekiyi tanımadıklarını, yatırımcıları olmadığını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.